Kovács Patrikot angol és német topklubok figyelik – sajtóhír

Angol és német topcsapatok figyelmét és érdeklődését is felkeltette az NB1-ben szereplő Fehérvár FC ifjú támadója, Kovács Patrik. Az Angliában élő sportújságíró, Bocsák Bence arról írt az X-oldalán, hogy Kovács Patrik az előző évben már próbajátékon is szerepelt egy meg nem nevezett Premier League-klubnál, ahol megfelelt. Az újságíró arra is emlékeztet, hogy az ifjú játékos a tavalyi szezonban akadémiai szinten 31 mérkőzésen 25 gólt szerzett, valamint egy Írország elleni U17-es válogatott mérkőzésen szerzett góljával vetette észre magát.

A még mindig csak 16 éves játékos a Zalaegerszeg ellen mutatkozott be a magyar élvonalban, ezzel ő lett a fehérváriak történelmének legfiatalabb játékosa, aki pályára léphetett az NB1-ben. Azt követően az MTK elleni bajnoki mérkőzésen is pályára küldte őt Bartosz Grzelak vezetőedző. Összesen eddig 7 perc jutott neki az NB1-ben, ami nem mondható soknak, de ez idővel csak jobb és több lehet.

fotó: Fehérvár FC

Kovács Patrik hamarosan a magyar U17-es válogatottal fog pályára lépni az U17-es EB-elitkörében, ahol komoly csapatokkal kell megküzdeniük a kijutásért. Az ellenfelek között ott van az elitkörös csoportunk házigazdája, Anglia, a legutóbbi U17-es VB-n ezüstérmes Franciország, valamint Észak-Írország is. A nyolc csoportgyőztes mellett a legjobb hét második helyezett léphet majd pályára a Ciprusban megrendezésre kerülő kontinensviadalon.

fotó: MLSZ