Kovács Dánielt szidják a Fehérvár FC szurkolói – a kapus bocsánatot kért

Egyre jobb formában van az NB1-ben szereplő Fehérvár FC együttese, hiszen a gyenge szezonkezdetet követően Bartosz Grzelak tanítványai feljöttek a tabella 5. helyére, ami minden szempontból előrelépés a székesfehérvári klub részéről.

fotó: http://fehervarfc.hu

A Fehérvár FC a hivatalos oldalán tett közzé egy felhívást, amelyben bíznak a sikeres évzárásban, illetve arra kérik a drukkereket, hogy fejezzék be a játékosok szidalmazását, mivel egyes szurkolók folyamatosan sértő és megalázó szavakkal bántják a labdarúgókat a mérkőzéseket megelezően.

,,Még három fontos találkozó vár csapatunkra 2023-ban, ebből kétszer hazai pályán lépünk pályára. A Sóstói Stadionban jellemzően nagyszerű hangulat uralkodik, amelyért hálásak vagyunk szurkolóinknak, a jelentős többség sportszerűen biztatja kilencven percen keresztül a csapatot. Az elmúlt hónapokban azonban a lelátón helyet foglalók egy kisebb csoportja már a bemelegítés első percétől kezdve minősíthetetlen stílusban, fenyegetően lép fel az első csapat egyik játékosának irányában. Klubunk, az első csapat játékosai és a szakmai stáb tagjai közösen elhatárolódnak ettől a jelenségtől, és kérik ezen szurkolóinkat, hogy fejezzék be ezt a tevékenységüket, amely negatív hatással lehet az egész csapat és a szurkolók kapcsolatára. Ugyanitt természetesen a többség számára szeretnénk megköszönni az egész éves kitartó szurkolást és azt, hogy a gyengébb eredmények idején is biztatták a csapatot. Bízunk benne, hogy jó hangulatban, sikeresen zárjuk az évet, és a mérkőzések végén közösen ünnepelhetünk a három pontoknak örülve.”

fotó: http://fehervarfc.hu

A közleményt követően a fehérvári drukkerek megnevezték azt a futballistát, akire haragszanak, ő pedig nem más, mint Kovács Dániel. A 29 éves kapus nevével áraszották el a Fehérvár FC hivatalos Facebook oldalának kommentszekcióját, amelyből kiderült, hogy nem kedvelik őt a teljesítménye miatt, és többen a távozását követelik.

fotó: http://feol.hu

A RBD Ultras vezető szurkolói csoport már augusztusban egy molinón keresztül üzent Kovács Dánielnek, hogy azonnali hatállyal távozzon a Viditől, mivel nem teljesít jól és a viselkedése sem megfelelő.

A csoport egy hivatalos közleményben reagált a klub közleményére.

„Szurkolócsoportunk számára sértő minden olyan megnyilvánulás, amely szurkolói mivoltunkat, a Videotonhoz való hűségünket és a Vidi feltétlen támogatását megkérdőjelezi. Az RBD teljes mértékben elhatárolódik a szurkolókkal tiszteletlen játékostól, amely negatív hatással lehet az egész csapat és a szurkolók kapcsolatára. Szeretnénk pozitívan zárni ezt az évet, és támogatni azokat a játékosokat, akik a Videotonért mindent megtesznek a pályán. Az elmúlt hónapokban a játékoskeret egy tagja nem tartotta tiszteletben az RBD szurkolóinak az elkötelezettségét, üzeneteinek tartalmáért soha nem kért nyilvánosan bocsánatot azoktól a szurkolóktól, akiket megsértett. A játékos akiről szó van: (kovács dániel)”

A kapus nevét csupa kisbetűvel írták le a drukkerek, pont úgy, mint a Pál utcai fiúk című ifjúsági regényben Nemecsek Ernőét, aki akkor azért érdemelte ki ezt a büntetést, mivel elhagyta a Gittegyletet, és ezért az egyesület jegyzője beírta a naplóba a nevét kisbetűvel.

Kovács Dániel a Nemzeti Sporton kereszül reagált a kialakult helyzetre, ahol tiszta vizet öntött a pohárba és bocsánatot kért a Vidi fanatikusaitól.

„Először is szeretném megköszönni a Vidinek és a társaknak, hogy kiálltak mellettem, ez sokat jelent számomra. A történet előzménye röviden: az előző idény utolsó bajnokiján maradtunk bent az NB1-ben, a Vasas otthonában ikszeltünk. A lefújás után a gyenge idény miatt érthető módon érezhető volt a feszültség, s én intettem a többieknek, hogy menjünk be az öltözőbe. Ezután hajnalban az egyik vezérszurkolótól kemény stílusú üzenetet kaptam, amelyre rosszul reagáltam, hibáztam, elismerem a felelősségemet ebben, elnézést kérek. Már négy és fél éve a Vidi játékosa vagyok, lejátszottam hetvenöt NB1-es bajnokit a klub színeiben, a Fehérvár a szívügyem, a csapat a legfontosabb számomra. A célom, hogy visszajussunk oda, ahová a klub való, az első három hely egyikére. Szeretném magam mögött tudni ezt a történetet, részemről lezártnak tekintem.”

fotó: http://fehervarfc.hu

A hálóőr az idei szezonban három alkalommal volt a kezdőcsapat tagja, amelyeken nyolcszor zörgették meg a hálóját. Jelen állás szerint Tóth Balázs számít az elsőszámú kapusnak, de Kovács továbbra is azért dolgozik, hogy visszanyerje a szurkolók szeretetét, és hogy ő legyen újra az a kapus, akinek nevével kezdődik a Vidi összeállítása.