Konferencia Liga: Előnyben a Vidi a Köln ellen, de mi lesz csütörtökön?

Bizonyítani szeretnénk csütörtökön is, hogy újra jobbak tudunk lenni, mint az 1. FC Köln – mondta Michael Boris, a MOL Fehérvár FC német vezetőedzője a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének visszavágója előtt rendezett szerdai sajtótájékoztatón.

A playoff első mérkőzésén a magyar csapat idegenben győzte le 2-1-re a Kölnt.
Michael Boris örömét fejezte ki amiatt, hogy várhatóan teltház előtt játszhatnak, és pozitív kiindulópontnak nevezte, hogy előnyből várhatják a visszavágót. Rámutatott, hogy a Köln is csoportkörre vágyik, csakúgy, mint a Fehérvár, ezért még intenzívebb játékot, még támadóbb felfogású ellenfelet vár a holnapi találkozón.
A tréner szerint szerényen kezelték a németországi győzelmet, a meccs lefújása óta 100 százalékban a visszavágóval foglalkoznak, mert legalább egyszer be kell találniuk ahhoz, hogy csoportkörbe jussanak.
Michael Boris kérdésre elmondta, a visszavágón fontos lesz, hogy ne csak a kezdőjátékosok futballozzanak jól, hanem a cserék is megfelelően szálljanak be. “Egységes csapatként kell majd játszanunk, mindent ennek rendelünk alá és akkor meglehet az áhított siker” – fogalmazott.
Marcel Heister a Fehérvár német védője megerősítette, hogy intenzíven játszó, agresszív ellenfélre számítanak. Igyekeztek kielemezni a múlt heti találkozót, hogy tovább tudjanak javítani a játékukon, mert erre szükség lesz csütörtökön – fűzte hozzá.
“A Kölnnek fontos az európai kupaszereplés, ahogyan nekünk is” – emelte ki, hozzátéve: a magyar focinak jót tenne, ha két csoportkörös csapata lenne.
A Fejér megyei együttes a KL-selejtező második fordulójában kezdett, ott az azeri Gabalát búcsúztatta 5-3-as összesítéssel, majd a moldovai Petrocub következett, amelyet kettős sikerrel ejtett ki. A Köln a selejtező negyedik, utolsó körében csatlakozott a sorozathoz.
A székesfehérvári visszavágó csütörtökön 19 órakor kezdődik, a meccset az M4 Sport élőben közvetíti. A párharc győztese a Konferencia-liga csoportkörébe jut.

Forrás: MTI, MOL Fehérvár FC