Konferencia-Liga: 16 ezer néző előtt szenvedett súlyos vereséget a DVSC – Debreceni VSC – Rapid Wien 0-5 (0-2)

Tegnap este rendezték meg a Konferencia-Liga selejtező 3. fordulójának a visszavágóját, ahol a Debreceni VSC 5-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán az osztrák élvonalbeli Rapid Wien ellen és ezzel búcsúzni kényszerült a sorozat további küzdelmeitől.

Ekl-selejtező: DVSC–Rapid Wien 0–5 | összefoglaló - YouTube

fotó: http://m4sport.hu

A találkozót előtt várható volt, hogy akár teltház is lehet a Nagyerdei Stadionban és végül 16 500 néző előtt kezdődhetett meg a Debreceni VSC – Rapid Wien összecsapás.

fotó: http://dvsc.hu

Az első mérkőzéshez hasonlóan az osztrák fővárosi együttes kezdte dominánsabban a találkozót és igyekezte letámadni a DVSC-t.

A találkozó első lehetősége is a vendégek nevéhez fűződik, Burgstaller a 3. percben 9 méterről nem sokkal fejelt a kapu fölé. 

Bár a Loki igyekezett a saját játékát játszani, a Rapid letámadásai miatt több hiba is becsúszott a hazai gépezetbe. Már talán oldódott volna a mérkőzés eleji nagy nyomás, amikor is Dzsudzsák Balázs rossz hátra passzolt labdája után Seidl lépett ki ziccerben, majd 10 méterről magabiztosan lőtt a kapuba. 0-1 

Kantersieg in Debrecen! Rapid steht im Playoff

A Loki igyekezett jól reagálni a történtekre, a 23. percben Joao Oliveira 14 méteres lövése nem sokkal kerülte el a kaput. Kiegyenlítettebb lett a meccs képe, kemény küzdelem zajlott a pályán, az osztrákok igyekeztek tördelni a játékot és a találkozó ezen szakaszában négy sárga lapot is összeszedtek. A 32. minutumban Dzsudzsák Balázs jobb oldali szabadrúgása után Dorian Babunski hiába talált be közelről, les miatt nem volt érvényes a gól.

Az első félidő végén a 43. percben a Rapid megszerezte második találatát is, egy baloldali akció végén Burgstaller cselezte be magát, majd centerezett középre és Oleksandr Romanchukról pattant a labda a Loki kapujába. 0-2

Ekl: Debreceni VSC–Rapid Wien - NSO

fotó: http://nemzetisport.hu

A második félidő elején Brandon Domingues érkezett a pályára és támadólag lépett fel a DVSC, gólt viszont ismételten a Rapid szerzett. Az 51. percben egy gyors kontra végén Grüll vitte el a labdát Megyeri Balázs melett és gurított a kapuba. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a párharc. 0-3

SONLINE - A Ferencváros hozta a kötelezőt, a Loki szétesett a meccs végére  (videó)

Ugyan próbált a DVSC támadásokat vezetni és cserékkel igyekezett frissíteni Srdan Blagojevic, de a mai nap folyamán semmi nem akart sikerülni a magyar csapatnak, nem úgy mint a bécsieknek, akik ezután sem álltak le.

A 72. percben Oswald távoli lövése a kapufán csattant, majd onnan Megyeri Balázs hátáról az érkező Burgstaller elé pattant aki a kapuba lőtt. 0-4

0-5: hatalmas zakóval esett ki a Debrecen a Konferencia-ligából

fotó: http://hirstart.hu

A 90. percben megadta az utolsó tőrdöfést a Rapid, a csereként beálló Bajic kapott nagy labdát és lövése túljutott Megyerin, hiába igyekezett menteni Baranyai, a labda bekerült a kapuba. 0-5

5-0 lett a végeredmény, ezzel a DVSC búcsúzni kényszerült a Konferencia-Liga selejtezőjétől és mostantól csak a bajnokságra kell majd koncentrálnia.

A lefújást követően a debreceni szurkolók nem fügyülték ki a játékosokat, hanem megtapsolták őket az 5-0-ás vereség ellenére is.

A találkozót követően Srdan Blagojevic és Zoran Barisic értékelt.

Srdan Blagojevic: ,,Gratulálok a Rapidnak, jobb volt, megérdemelte a továbbjutást, sok sikert kívánok neki. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóinknak, tudom, hogy nekik sem könnyű, elnézést kérek az eredményért. Nehéz és fájdalmas ez az este számunkra, de most ezzel kell megküzdenünk. Jelenlegi célunk az, hogy összetartsunk, ez egy teszt is lesz, miként tudunk reagálni a helyzetre. Hétfőn meg szeretnénk mutatni, kik is vagyunk valójában.

Srdjan Blagojevic: Büszke vagyok arra, amit elértünk - DVSC Futball Zrt.

fotó: http://dvsc.hu

Zoran Barisic: ,,Gratulálok a csapatomnak. Kiváló teljesítményt nyújtottunk az első perctől az utolsóig. Koncentráltak voltunk, büszke vagyok a játékosokra. Nem mindennapi, hogy egy ilyen jó csapat ellen, mint a Debrecen, ilyen jó produkcióval rukkolunk elő.

SK Rapid-Trainer Zoran Barišić - die Pressekonferenz nach dem  UECL-Quali-Spiel gegen Debreceni VSC - YouTube

fotó: http://skrapid.at

A DVSC hétfőn este javíthat a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésen, ahol újra hazai pályán szerepelhetnek, hiszen a Várkerti Stadion gyepe fertőzött lett, így felcserélték a pályaválasztói jogot.

A Rapid Wien ezzel a győzelemmel bejutott az EKL-selejtező rájátszásába, ahol a tavalyi döntős olasz Fiorentina ellen harcolhatja ki a csoportkörbe jutást.