Komoly erősítéseket tervez a Fehérvár FC

Mint arról korábban beszámoltunk, az NB1-ben szereplő Ferencváros szerződtette a Fehérvár FC bosnyák válogatott támadóját, Kenan Kodrot. A hírek szerint a Fradi komoly összeget fizetett a székesfehérvári klubnak a 30 éves támadó játékjogáért.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Természetesen a fehérvári klub sem tétlenkedett a téli átigazolási időszak során, hiszen már szerződtették Simut Mariót és Kovács Patrikot, de az érkezők száma tovább növekedhet az elkövetkezendő időszakban.

fotók: Fehérvár FC

Az NB1.hu úgy tudja, hogy a fehérvári klub vezetősége a Kodroból befolyt összeget a csapat megerősítésére fogja szánni. A portál ráadásul egy három névből álló kívánságlistát is megnevezett.

Az egyik Riccardo Piscitelli, a Mezőkövesd kapusa, akit a Görögországba távozó Kovács Dániel helyére szemeltek ki. A 30 éves olasz kapus eddig 56 NB1-es mérkőzésen lépett pályára.

fotó: ORIGO

A másik játékos a szintén Mezőkövesden futballozó Stefan Drazic. A 31 éves szerb támadó Piscitellihez hasonlóan meghatározó tagja a matyóföldiek keretének. Drazic 147 NB1-es 45 találatot ért el, és korábban megfordult már a Diósgyőr együttesénél is.

fotó: MTI

A fehérváriak harmadik kiszemeltje pedig Vécsei Bálint. A 30 éves magyar válogatott középpályás jelenleg szabadon igazolható, hiszen nem olyan régen távozott a japán élvonalbeli Vissel Kobe gárdájától. Vécsei az NB1-ben ötször lett bajnok, egyszer a Honvéddal, négyszer pedig a Ferencvárossal, ráadásul a zöld-fehérekkel Magyar Kupát is nyert. A magyar válogatottban összesen 12 alkalommal lépett pályára, ahol két gól a mérlege.

fotó: MTI / AFP