Kettős vereséggel búcsúzott a Zalaegerszeg a Konferencia-Ligától

2-1-es vereséget szenvedett hazai pályán a Zalaegerszeg együttese a horvát NK Osijek elleni Konferencia-Liga selejtező második fordulójának visszavágóján, így a zalaiak kettős vereséggel és 3-1-es összesítéssel búcsúztak a nemzetközi kupaszerepléstől.

Mészáros Lőrinc csapata kiejtette a ZTE FC-t | Városi Kurír

Jól kezdett a Zalaegerszeg, szép támadásokat vezetett, többször is eljutott az ellenfél tizenhatosáig, de a gólt mégis a vendégek szerezték. A Kisvárda elleni találkozón is a ZTE kezdeményezett, de mégis a várdaiak került előnybe. A 8. percben Mijo Caktas lépett ki a hazai védők közül, ziccerben vihette a labdát a kapura, Gyurján Márton nagyot védett lábbal, ám a kipattanó után a labda a visszafutó Gergényi Bencéről szerencsétlenül a saját kapujába pattant. A visszajátszások alapján úgy tűnt, lesről indult a horvát csapat játékosa, ám a partjelző nem intett, így érvényes volt a találat, de véleményem szerint szabálytalan góllal szerzett vezetést az Osijek.

fotó: http://nb1.hu

A folytatásban a ZTE birtokolta többet a labdát és adódtak kisebb lehetőségei is, de Gyurján kapusnak is kellettek a bravúrjai a veszélyes eszéki kontrák végén.

Fordulás után két óriási hazai helyzet maradt ki, előbb Szalay Szabolcs kapáslövését védte bravúrral Marko Malenica, majd Ikoba fejelt öt méterről a kapu mellé. A 60. percben Tajti Mátyás döngette meg a horvát csapat kapufáját.

A 73. percben egy ellentámadás után lezárta a nyitott kérdéseket az Osijek, s éppen a korábbi ZTE-játékos, Josip Spoljaric találatával növelte előnyét.

Az Eszék kettős győzelemmel búcsúztatta a ZTE-t - Mandiner

fotó: http://mandiner.hu

Az utolsó negyedórában a szépítés összejött a zalaiaknak, miután a 82. percben Eduvie Ikoba lövése valamilyen módon Malenica kapujába jutott.

fotó: http://nemzetisport.hu

Az utolsó pár percben nagyot harcolt még a ZETE és próbált faragni hátrányából, de jól zárt a horvát védelem, így végül 2-1 arányban győzött az Osijek csapata és kettős győzelemmel jutott a selejtező következő fordulójába.

Az NK Osijek csapata harcolta ki a továbbjutást - ZTE Football Club

fotó: http://ztefc.hu

A zalaiak végig méltó ellenfelei voltak az Eszéknek, de a két mérkőzés alapján el kell ismernünk, hogy a jobb csapat jutott tovább.

Az NK Osijekre a Konferencia-Liga selejtező harmadik fordulójában a török Adana Demirspor vár.

Konferencia-Liga, selejtező, 2. forduló, visszavágó:

ZTE FC-NK Osijek (horvát) 1-2 (0-1)

Zalaegerszeg, 5347 néző, v.: Gal Leibovitz (izraeli)

gólszerzők: Ikoba (82.), illetve Gergényi (9., öngól), Spoljaric (73.)

sárga lap: Ikoba (42.), Huszti (63.), Gergényi (70.), Mocsi (84.), illetve Mkrtcsjan (72.), Malenica (90.), Brlek (97.)

Továbbjutott: az NK Osijek kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

ZTE FC:

Gyurján – Huszti, Mocsi, Safronov, Gergényi (Milovanovic, 80.) – Meshack (Ikoba, 35.), Szendrei, Sankovic (Kovács B., 68.), Tajti (Klausz, 68.) – Sajbán (Csóka, 68.), Szalay

vezetőedző: Boér Gábor

NK Osijek:

Malenica – Grzan (Renan Guedes, 81.), Brlek, Mkrtcsjan, Drambajev – Nejasmic, Evangelu, Jugovic (Fiolic, 58.) – Pusic (Hiros, 65.), Mierez (Fucak, 81.), Caktas (Spoljaric, 65.)

vezetőedző: Stjepan Tomas

A mérkőzés összefoglalója:

forrás: https://www.youtube.com/watch?v=Ac-iY2n6R4A