A 122. percben kapott góllal esett ki a Kecskemét a Konferencia-Ligából

3-1-es vereséget szenvedett a Kecskeméti TE együttese a lett Riga FC elleni Konferencia-Liga selejtező második fordulójának visszavágóján, így 4-3-as összesítéssel a lett fővárosi gárda jutott tovább a sorozat folytatásába.

fotó: http://szeged.hu

Nagyszerűen kezdett a KTE idegenben is, hiszen már a 7. percben vezetéshez jutott a hírös város csapata. Tóth Barna nagyszerűen támadta le Purins kapust, majd a labda Kiss Bence elé került, aki Vágó Leventéhez passzolt, a csapatkapitány 12 méterről lőtt kiméletlenül a lettek kapujába. 0-1

A 11. percben Szuhodovszki Soma lövését védte nagy bravúrral Purins kapus és ekkor még minden rendben volt a magyar csapattal.

A 16. percben Douglas Aurélio lőtt távolról kapura és Varga Bencének nyújtóznia kellett a léc alá tartó labda miatt.

A KTE-re a legnagyobb veszélyt a lett csapat kongói szélsője, Gauthier Mankenda okozta, aki rendre megverte Matheus Leonit egy az egyben és a 37. percben lövésig is eljutott, de az jócskán elkerülte a kaput.

fotó: http://nemzetisport.hu

Fordulás után az 50. percben ismételten Mankenda volt a főszereplő, remekül adott középre, de Májer Milán menteni tudott az érkező lett támadó elől. A 62. percben már tehetetlen volt a Kecskemét, miután Mankenda verte meg ismételten Leonit és sikerült beadnia a labdát, végül a hosszú oldalon lévő Ngonda-ra senki nem figyelt és magabiztosan fejelhetett a KTE kapujába. 1-1

A bekapott gól után Szabó István együttese nagyon defenzívvé vált és egyre jobban engedte át a területeket az ellenfélnek, valamint egyre több védekező szellemű játékos érkezett a pályára. Ez a 95. percben megbosszulta magát, miután egy bal oldali beadást még felszabadítottak a magyar védők, de Douglas Aurélio bepasszára nem tudott senki sem belelépni és Mankenda kíméletlenül lőtt Varga Bence kapujába. Karnyújtásnyira volt a bravúr a KTE-től. 2-1

Drámai mérkőzésen, a 122. percben dőlt el a Kecskemét továbbjutása

fotó: http://origo.hu

A 97. percben pedig kis híján kiesett a magyar csapat, miután a csereként beálló Brian Pena cselezte magát tisztára, lövése viszont a bal kapufán csattant, így elmaradt a dráma és jöhetett a hosszabbítás.

A hosszabbítás első félidejének elején előbb a csereként beálló Szűcs Kornél lövését védte bravúrral a hazaiak kapusa, majd Szendrei Ákos hatalmas lövése ment el nem sokkal a bal kapufa mellett. Az ellenfél a félidő végén tudott csak veszélyeztetni, de Nguena lövése mellé ment.

A hosszabbítás második félidejének elején hatalmas kapufát lőtt Nguena, majd nem sokkal később egy bepassz után rossz döntést hozott Daskevics és mellé lőtt.

Már gyakorlatilag mindenki készült a 11-es párbajra, de a 122. percben a csereként beállt Ngom végezhetett el egy szabadrúgást, amelyet élesen lőtt a kapu elé és a hosszú sarokban kötött ki. Drámai és egyben fájó így elveszíteni ezt a mérkőzést. 3-1

fotó: http://vaol.hu

A vége 3-1 lett a Riga javára, ahol a nagyobb nemzetközi rutin döntött, de le a kalappal így is a Kecskemét előtt, amely viszont a továbbjutást a saját kezéből engedte ki.

A lett csapat a következő fordulóban a holland Twente ellen fog játszani.

Konferencia-Liga selejtező
2. forduló, visszavágó
Riga FC (lett)–Kecskeméti TE 3–1 (0–1, 2–1, 2–1) – hosszabbítás után

Riga, Skonto Stadion. Vezette: Iwan Arwel Griffith (Johnathon Bryant, Ian David Bird) – walesiek


RIGA: Purins – Musah (Ngom, 25.), Cernomordijs, Bosancic, Ngonda (Daskevics, 90.) – Babec (Soisalo, 99.) – Aurélio, Mankenda, Jojics (Nguena, 96.), Taiwo (Brian Pena, a szünetben) – Regza (Contreras, a szünetben). 

Vezetőedző: Tomislav Stipic


KECSKEMÉT: Varga B. – Ilyinbor, Belényesi, Szalai G. – Májer M. (Szendrei Á., 69.), Kiss B. (Nagy K., 55.), Vágó L., Szuhodovszki (Szűcs K., 90+3.), Leoni – Tóth B. (Nagy O., 106.), Pálinkás (Meszhi, 55.). 

Vezetőedző: Lóczi István


Gólszerző:
 Ngonda (62.), Mankenda (90+5.), Ngom (120+2.), ill. Vágó L. (7.)


Továbbjutott a Riga FC, 4–3-as összesítéssel