Kazahsztánba szerződhet a DVTK horvát kapusa

A kazah meta-ratings.kz értesülései szerint Karlo Sentic, az NB1-ben szereplő Diósgyőri VTK 22 éves horvát kapusa közel áll ahhoz, hogy csatlakozzon a kazah bajnokság legutóbbi bajnokához, az Ordabasy csapatához.

fotó: DVTK

A kazahok úgy tudják, hogy az Ordabasy két jelenlegi kapusa is máshol folytatja a pályafutását, így azonnal új megoldás után kellett kutatniuk, és az egyik megoldás az éppen Sentic lehet.

Az Ordabasy a legutóbbi szezonban hódította el fennállása első bajnoki címét Kazahsztánban, ennek köszönhetően indulhat majd idén nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

fotó: Qazaq Football

Karlo Sentic még tavaly nyáron érkezett kölcsönbe a DVTK-hoz, a horvát élvonalbeli Hajduk Split együttesétől. A 22 éves hálóőr az idei szezonban 9 bajnokin és egy kupameccsen védte a miskolci együttes kapuját.

fotó: DVTK

Mint ismert, hogy a Diósgyőr január elején leigazolta az osztrák RB Salzburg 19 éves kapusát, Tóth Balázst, aki a legutóbbi fél szezont az NB2-es Kazincbarcikánál töltötte kölcsönben. Vélhetően a fiatalszabály miatt Tóth fogja védeni a DVTK kapuját a tavaszi szezonban az ukrán Artem Odyncov mellett.

fotó: DVTK