Angol középpályás érkezhet a Fehérvár FC-hez – sajtóhír

Az angol sportsajtóban kb. egy hete jelent meg egy olyan hír, miszerint az angol harmadosztályban szereplő Charlton Athletic 26 éves középpályásának és csapatkapitányának, George Dobsonnak Magyarországról van ajánlata, de a britek nem neveztek meg konkrét csapatot. A Nemzeti Sport több forrásból is úgy értesült, hogy a hír valóban igaz, közben a meg nem nevezett klub is publikus lett, méghozzá az NB1-ben szereplő Fehérvár FC személyében.

fotó: Getty Images

Az angol középpályás szerződése a nyáron lejár a londoni klubnál, és mivel a vezetőség nem tudott vele megegyezni a hosszabbításról, így a játékos legrosszabb esetben nyáron távozik, ráadásul ingyen. A Charlton egyes szurkolói oldalain az is megjelent, hogy Magyarországról magasabb fizetési ajánlatot kapott Dobson, és részben ezért is dönthet a váltás mellett.

A Nemzeti Sport azt is tudni véli, hogy a 26 éves angol játékos szerepel Bartosz Grzelak vezetőedző kívánságlistáján. A Football League World exkluzív információként közölte szerdán a hírt, miszerint a fehérváriakkal kötött előszerződés értelmében július elsején csatlakozik a magyar klubhoz, de a Charlton igyekszik még némi pénzt szerezni a játékosból, így az is elképzelhető, hogy Dobson már a télen csatlakozik a Fehérvár FC keretéhez.

fotó: Charlton Athletic

George Dobson az Arsenalban nevelkedett, majd megfordult még a West Ham utánpótlásában is, aztán játszott a Walsallban, a Sunderlandben és az AFC Wimbledonban is, a holland Sparta Rotterdamnál tett rövid kitérő mellett. A legtöbb meccset az angol harmadosztályban játszotta, szám szerint 255 találkozón lépett pályára, ahol 7 gólt szerzett és 14 gólpasszt adott. Magasabb osztályban, csak Hollandiában szerepelt, mindössze öt mérkőzésen. Az angol középpályás tehát másodjára állhat légiósnak, de ezúttal a magyar bajnokság jelenlegi 3. helyezettje lehet a karrierje következő állomása.

fotó: Getty Images

A játékos becsült piaci értéke az 475 ezer euró, míg a Charltonnal a jelenleg csak a 16. helyen áll a 24 csapatos angol harmadosztályú bajnokságban.