José Mourinhoval tárgyal a Ferencváros? – sajtóhír

Egy rendkívűl érdekes, ám nem túl megbízható hír jelent meg tegnap a Twitteren. A Tranzfer Source úgy tudja, hogy az NB1-ben szereplő Ferencváros kapcsolatban van az olasz AS Romatól nem olyan régen kirúgott José Mourinhoval.

fotó: MTI / EPA

A 60 éves portugál szakember kedden távozott az olasz fővárosi klubtól, mivel a csapat jelenleg csak a Seria A 9. helyén áll a bajnokságban, amely messze elmarad a várttól.

A távozását követően rögtön elkezdődtek a találgatások a nemzetközi sportsajtóban, hogy hol folytathatja majd az edzői pályafutását. Ekkor jött a nem túl megbízható Tranzfer Source, amely szerint José Mourinho a Ferencváros vezetőedzője lehet. A Twitter-bejegyzésből kiderül, hogy az NB1 2. helyezettje egy elit menedzsert keres, hogy a következő szintre tudjon lépni.

A valóságban viszont ez képtelenségnek tűnik több szempontból is, ráadásul a zöld-fehér klub elnöke, Kubatov Gábor tavaly év végén egy interjújában elmondta, hogy hosszú távra terveznek Dejan Stankoviccal.

,,Dejan Stankovic az Inter edzője akar lenni. Ehhez sokat kell még letennie az asztalra, és ezek az ambíciók oda vezetnek, hogy mindenáron nyerni akar a csapattal. Rövid idő alatt megegyeztünk vele, ő akart jönni hozzánk. Eddig kérni kellett, az edzőket, hogy jöjjenek. Vele még a munka elején járunk, tavasszal látható majd igazán az ő csapata.”

fotó: MTI

Ennek megfelelően a kilencedik kerületi csapat a szerb vezetőedzővel kezdte el a téli felkészülést a tavaszi folytatásra, és jelenleg semmi jele nincs annak, hogy a vezetőség új vezetőedzőt keresne a csapat élére.

A Ferencváros jelenleg egy 35 fős kerettel a spanyolországi Benidormban edzőtáborozik, ahol a játékosok készülneek a tavaszi szezonra. A februári hónap eléggé húzós lesz a zöld-fehéreknek, mivel a bajnoki mérkőzések mellett pályára lépnek a MOL Magyar Kupában és az Európa Konferencia-Ligában is.

fotó: Ferencvárosi Torna Club