Jön a Paksi FC – FTC rangadó – Az NB1 16. fordulójának beharangozója

Forrás: PAKSI FC

A két együttes az ötödik körben a Groupama Arénában csapott össze egymással, akkor a Fradi kiütéses, 6-1-es sikert aratott úgy, hogy az előző szezonban még paksi színekben gólkirály Varga Barnabás háromszor is betalált. A válogatott támadó sérülése miatt várhatóan most nem lép pályára, a másik oldalon viszont valószínűleg a kezdő tizenegyben kap helyet Könyves Norbert.
„Egy merőben más összecsapásra számítok, mint az első alkalommal a szezonban, akkor a Groupama Arénában az első félidőben teljes rövidzárlatot produkáltunk – idézte a Paks honlapja Könyvest. – Biztos vagyok benne, hogy szinte derbi hangulat lesz. A vasárnapi is egy nehéz találkozónak ígérkezik, hiszen ne feledjük, papíron toronymagasan felettünk van a Ferencváros. Ettől függetlenül mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy itthon tartsuk mindhárom vagy minimum az egyik pontot.”
A jobbszélső Kovács Krisztián is hasonló véleményen van.
„Mindenki tudja, milyen erőt képvisel a Ferencváros. Sok sérültjük és megfeszített tempójuk ellenére is egyértelműen ők a találkozó esélyesei, ugyanakkor mindenképpen szeretnénk megmutatni, el tudjuk tüntetni a hatalmas különbséget. Hazai pályán ebben a szezonban eddig kiválóan játszottunk, mindösszesen egy döntetlenünk van az MTK ellen. Nagyon szeretnénk tovább folytatni a jó szériánkat, nehéz lesz, de megpróbálunk mindent” – fogalmazott a játékos arra utalva, hogy a Paks a mostani idényben még veretlen hazai környezetben.
Ami a forduló további programját illeti, a pénteki nyitómérkőzést az ötödik Puskás Akadémia és a hetedik Kecskemét játssza Felcsúton, a harmadik helyen álló Fehérvár pedig, amely immár öt mérkőzés óta veretlen, vasárnap a tizedik Mezőkövesd vendége lesz. A sorozatban öt vereségnél tartó Újpest a kieső helyen álló és otthon gyengén teljesítő Zalaegerszeg otthonában próbál javítani, míg a másik szombati találkozón a negyedik Debrecen a hatodik MTK-nál vendégeskedik. Vasárnap kora délután szabolcsi-borsodi rangadóra kerül sor Kisvárdán, ahol a sereghajtó, de egyre jobb formába lendülő hazai csapat az utóbbi két bajnokiját elvesztő Diósgyőrt fogadja.
Az M4 Sport minden mérkőzést élőben közvetít.    


2023.12.08. (péntek) 20:00 óra

PUSKÁS AKADÉMIA FC – KECSKEMÉTI TE


2023.12.09. (szombat) 13:15 óra

MTK BUDAPEST – DVSC


2023.12.09. (szombat) 15:45 óra

ZTE FC – ÚJPEST FC


2023.12.10. (vasárnap) 13:00 óra

KISVÁRDA MASTER GOOD – DVTK


2023.12.10. (vasárnap) 15:30 óra

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC – FEHÉRVÁR FC


2023.12.10. (vasárnap) 18:00 óra

PAKSI FC – FERENCVÁROSI TC


Forrás: http://www.mti.hu