Ibrahim Cissével erősödik a Ferencváros védelme

A Ferencváros hivatalos oldalán jelentette be, hogy megszerezte a francia másodosztályú Caen 27 éves középhátvédjét, a francia-szenegáli kettős állampolgárságú Ibrahim Cissét.

Cissé is aláírt « Üllői út 129.

fotó: http://ulloi129.hu

Cissé 1996. május 2-án született Párizsban. Fiatalon a Paris Saint-Germain és a Tours akadémiáin nevelkedett.

Végül a Tours-ban kezdett el futballozni, ahol összesen 68 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken három gólt szerzett. 2018-ban az Angers csapatához szerződött, ahol kevés lehetőséget kapott, de legalább bemutatkozott a Ligue 1-ben. A 2019/2020-as idény második felét kölcsönben töltötte a francia fővárosi Paris FC-nél, majd egy évvel később pedig a Dunkerque-hez került, szintén kölcsönbe. 2021 augusztusától erősítette legutóbbi klubját, a francia Ligue 2-ben szereplő Caen FC együttesét. Összesen 55 alkalommal lépett pályára a klub színeiben.

A játékos szerződése lejárt a szezon végén, így ingyen érkezik a magyar bajnokhoz. A Transfermarkt adatai szerint a játékos becsült értéke az 1,8 millió €.

Mercato - Ibrahim Cissé s'engage avec le club hongrois de Ferencvaros

fotó: https://www.francebleu.fr/

A játékos első interjúja az aláírás után:

forrás: http://fradi.hu

A 34x-es magyar bajnoknak ez volt a hetedik nyári érkezője, Baráth Péter, Varga Barnabás, Tosin Kehinde, Cebrail Makreckis, Halmai Ádám és az előző szezonban Kecskeméten kölcsönben szereplő Varga Ádám után. A hírek szerint további érkezők várhatóak a Ferencvárosnál.