Hősiesen küzdött az ETO, de végül a Loki jutott a legjobb 8 közé

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének utolsó előtti mérkőzésén, a Debreceni VSC-t fogadta a Győr. A találkozó esélyese az NB1 5. helyén álló Debrecen volt, de a fölény nem mutatkozott meg debreceni oldalon, sőt…

Az első félidőben nem túlzás kijelenteni, hogy domináltak a hazaiak. Megyeri Balázsnak két óriási bravúrt kellett bemutatnia, először Szendrei szabadrúgásánál, majd Keresztes kapáslövésénél. Ezen kívül volt néhány kaput elkerülő helyzet, némelyiknél csak centik hiányoztak. Aztán az utolsó 5 percben két nagy helyzete is volt a Lokinak, és a legvégén meg is szerezték a vezetést.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, voltak mindkét oldalon veszélyes periódusok. A 66. minutumban Dzsudzsák helyzeténél védett nagyot Kovácsik. A 90. percben minden eldőlni látszott. Babati Benjamin kapott piros lapot, miközben a pálya másik felén folyt a játék. Állítólag odaszólt valamit a bírónak, de ő tagadta, hogy bármit is mondott volna. Azért ez a piros lap a bíró részéről nehezen vállalható. Aztán néhány perccel később Csinger Márk (középhátvéd) lépett fel, és kiharcolta az egyenlítését, hosszabbításra mentve ezzel a mérkőzést.

A hosszabbítás emberhátrányban borzasztóan nehéz volt a győrieknek, de jól védekeztek. A hosszabbítás első félidejének utolsó pillanataiban aztán megint vezetést szerzett a Loki, Loncar révén. A második játékrészben aztán majdnem ki tudott egyenlíteni újból Csinger, de 5 méterről nem tudott jól beleérni. Később aztán volt egy szituáció ami lehet, hogy tizenegyest ért volna, de a bíró nem adta meg Priskinnek.

Több helyzet már nem adódott, így a DVSC jutott a legjobb 8 közé.

Kép: DVSC

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő

Győr-DVSC 1-2 (0-1, 1-1, 1-2, 1-2).

Győr, 800 néző, vezette: Derdák.

ETO FC: Kovácsik – Csinger, Tuboly (Vingler, 84.), Toma, Keresztes (Fodor, 106.), Vitális, Csontos, Kiss B. (Babati, 69.), Kovács K., Szendrei (Borsos, 69.), Morinigo (Priskin, 75.). Vezetőedző: Tímár Krisztián.

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Lagator, Romanchuk (Deslandes, 110.), Ferenczi – Varga J., Baráth P. (Manrique, 40.) – Bévárdi (Szécsi, 62.), Dzsudzsák (Loncar, 84.), Bódi (Sós, 62.) – Mance (Dorian Babunski, 84.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Gól: Csinger (93.), illetve Mance (45.), Loncar (105.).

Sárga lap: Vitális (43.), Keresztes (91.).

Kiállítva: Babati (90.).

Értékelések

Tímár Krisztián: Örülök, hogy a csapat a jobbik arcát mutatta. Sikerült eltüntetni az osztálykülönbséget, azt mondtam a játékosaimnak, mostantól ez a szint, amit el kell érniük.

Srdjan Blagojevic: Tipikus kupamérkőzés volt. Számítottunk arra, hogy már csak a hideg és a jeges talaj miatt is nehéz meccs lesz, arra viszont kevésbé, hogy az utolsó pillanatban kapunk gólt. Gratulálok a győrieknek a helytállásukhoz.