HIVATALOS: Már nem Nebojsa Vignjevic az Újpest vezetőedzője

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Újpest FC a hivatalos felületein jelentette be, menesztették a csapat jelenlegi vezetőedzőjét, Nebojsa Vignjevicet.

fotó: Újpest FC

,,Az Újpest FC a mai napon felmentette Nebojsa Vignjevicet a vezetőedzői feladatok elvégzése alól, így a továbbiakban nem ő felel majd a szakmai munkáért.”áll a fővárosi lila-fehér klub rövid közleményében.

Az 55 éves szerb tréner tavaly májusban tért vissza Újpestre, előtte 2013 és 2020 között vezette a csapatot, amellyel kétszer Magyar Kupát nyert, egyszer pedig bajnoki bronzérmet szerzett. Az idei szezont jól kezdte a csapat, sőt, sokáig ott voltak az élmezőnyben, azonban a Ferencváros ellen 3-0-ra elveszített derbi óta valami nincsen rendjén fővárosi lila-fehér klubnál. Az elmúlt kilenc bajnoki mérkőzésén csak 1 pontot szerzett a csapat, amelynek köszönhetően jelenleg csak a 10. helyen állnak a bajnokságban.

fotó: MTI

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki lesz a IV. kerületi klub új vezetőedzője, de a klub közleménye szerint a közeljövőben tájékoztatják a szurkolókat és a médiát az új trénerről.

Kedden délután lett hivatalos, hogy a MOL-csoport leányvállalata, a MOL Vagyonkezelő Zrt. többségi tulajdont szerez a labdarúgóklubot üzemeltető cégben, az Újpest 1885 Futball Kft.-ben, azaz a belga Roderick Duchatelet, aki 2011 őszétől volt tulajdonos, megválik a klubtól, ezáltal új időszámítás kezdődik a csapat életében.

fotó: MTI

A hírek szerint két jelölt van az Újpest kispadjára, az egyik Pető Tamás, aki jelenleg az NB3 Észak-Nyugati csoportjában szereplő Veszprémet irányítja, de a legfőbb esélyes a kispadra Mészöly Géza. Az 56 éves szakember korábban kétszer, 2004 és 2006, majd 2010–2011 között irányította a lila-fehér csapatot, akikkel két ezüstérmet nyert.

fotó: Nemzeti Sport

Úgy tudni, hogy az újpesti klub hamarosan bejelenti Mészöly Géza érkezését, aki azonnal munkába is állna.