Hazai pályán folytatta jó sorozatát a Diósgyőr – Diósgyőri VTK – Paksi FC 2-1 (1-1)

Két jó formában lévő csapat, nevezetesen a Diósgyőr és a Paks találkozott egymással a DVTK Stadionban. Joggal bízhattunk egy jó mérkőzésben, hiszen a legutóbbi három fordulóban egyaránt 7-7 pontot szereztek az együttesek.

fotó: Diósgyőri VTK

I. félidő

Nagyon bekezdett a mérkőzés elején Bognár György együttese, hiszen már a 2. percben vezetést szereztek: Szabó János remekül passzolt Könyves Norberthez, aki Marco Lunddal szemben megnyert egy csatát, majd magabiztosan a jobb alsó sarokba passzolt. A 34 éves magyar válogatott támadónak ez volt a 9. gólja az idei bajnokságban. 0-1

Nem sokkal később jöhetett volna a Diósgyőr válasza is, Holdampf Gergő ívelt remekül Pozeg Vancas elé, aki Simon Barnabást igyekezett kicselezni, de ő elütötte a labdát, majd Stephen lövését tisztázni tudták a paksi védők.

Nyomott nagyon a miskolci alakulat, és ez a fölény a 20. percre góllá érett: Jurek Gábor egy Pozeg Vancas legurítás után lőtt kapura ballal, majd a labda a jobb oldali kapufáról a kapuba pattant. Szép gólt láthattunk a DVTK fiatal szélsőjétől. 1-1

fotó: BOON

Bő negyedórával később Jurek megfordíthatta volna a találkozót, miután egy remek kiugratást kapott, de túl hosszan vette át, így Simon hárítani tudott. Nem sokkal később Pozeg Vancas megpattanó lövését kellett szögletre tenyerelnie a 20 éves hálóőrnek.

II. félidő

A második félidő első negyedórája eléggé kiegyelített játékot hozott, és csak egy Pozeg Vancas lövést láthattunk, de annál a kísérletnél is magabiztosan tudott védeni Simon Barnabás.

Mindkét csapat igyekezett cserékkel frissíteni, és ezek végül egyik oldalon, pontosabban a diósgyőrieknek meghozták az eredményt: a 72. percben jártunk már, amikor is Pernambuco jobb oldali beadása után a vele együtt beálló Klimovich csúsztatott senkitől sem zavartatva a jobb sarokba. 2-1

fotó: Nemzeti Sport

A hajrában a Paks mindent megtett az egyenlítésért, ráadásul az utolsó pillanatokban még Böde Dániel révén egyenlítettek kis híján, de Chorbadzhiyski nagyot mentett. Ezután már nem történt semmi érdekes, a Diósgyőr 2-1-re legyőzte a Paksot, így Vladimir Radenkovic vezetésével folytatják a jó szériájukat a miskolciak.


OTP Bank Liga NB1, 25. forduló

Diósgyőri VTK – Paksi FC 2-1 (1-1)

Miskolc, DVTK Aréna, 5587 néző

Vezette: Erdős József (Szert Balázs, Becséri Gergely)

Diósgyőr: Odyntsov – Gera, Szatmári, Lund, Stephen – Holdampf – Vallejo (Chorbadzhiyski, 82.), Bényei (Klimovich, 70.) – Jurek (Pernambuco, 70.), Szabó L. (Edomwonyi, 63.), Vancas (Acolatse, 63.)

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

Paks: Simon – Lenzsér (Balogh B., 46.), Kinyik, Szabó J. – Kovács K., Papp, Mezei (Hahn, 76.), Vas, Osváth (Silye, 58.) – Tóth B. (Haraszti, 46.), Könyves (Böde, 68.)

Vezetőedző: Bognár György

Gólszerzők: Jurek (20. perc), Klimovich (72. perc) illetve Könyves (2. perc)


Sikerének köszönhetően a Diósgyőr együttese feljött a tabella 4. helyére, míg a Paks maradt a 2. helyen.