Hátrányból fordítva nyert a Kecskemét együttese – Kecskeméti TE – Zalaegerszegi TE 2-1 (0-1)

Kecskemét – Zalaegerszeg mérkőzést rendeztek vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 33. fordulójában. A találkozó tétje az volt, hogy ki végez a tabella első felében, mivel az összecsapás előtt egy pont választotta el egymástól a csapatokat.

fotó: Nemzeti Sport

Kiss Bencének volt egy jó lövése a meccs elején, amit azonban Kersák Roland védett. A túloldalon egy rosszul hazatett labdára csapott le Horváth Krisztofer, ám ziccerben a jól kimozduló Gyurján Márton mellett nem tudott a kapuba passzolni.

A 22. percben megszerezte a vezetést a Zalaegerszeg: Kiss átadás után Sajbán Máté fordult a kapu irányába, majd 20 méterről óriási gólt lőtt a bal felső sarokba. A 28 éves támadónak ez volt a 6. gólja a bajnokságban. (0-1)

fotó: Nemzeti Sport

A 30. percben egy eladott labdát követően Sajbán passzolt Mancehoz, aki éles szögből egy kemény lökettel kínálta meg Kersákot, aki csak ütni tudta labdát.

A félidő végéig már nem történt semmi, így egygólos zalai vezetéssel vonultak a csapatok pihenőre.

A második félidő első 15 perce nem hozott komolyabb lehetősége, majd a 64. percben egy hazai szabadrúgást követően még kifejelték a labdát a zalai játékosok, ám Nikitscher Tamás elé került a játékszer, aki szép mozdulattal tekert a bal felsőbe. (1-1)

A 80. percben a vendégek közelebb álltak a vezetés megszerzéséhez, de előbb Croizet eltörte a labdát, majd Mim Gergely a védőbe vágta. 

Nyolc perccel később fordított a Kecskemét: a csereként beállt Szendrei Ákos lövését még védte a Gyurján, ám a kipattanót Pálinkás Gergő fejelte közelről a kapuba. A 27 éves támadónak ez volt a 7. gólja az idei bajnokságban. (2-1)

fotó: Nemzeti Sport

Nem sokkal később a játékvezető véget vetett a találkozónak, amelyet a KTE 2-1-re nyert meg.


OTP Bank Liga NB1 33. forduló

Kecskeméti TE - Zalaegerszegi TE 2-1 (0-1)

Kecskemét, Szektói Stadion

Vezette: Pintér Csaba (Aradi József, Belicza Bence Péter)

Kecskemét: Kersák - Szűcs, Szabó (Lukács 73.), Belényesi - Májer (Katona 46.), Nikitscher (Szendrei Á. 86.), Banó-Szabó (Vágó 73.), Zeke - Helmich (Zsótér 46.), Pálinkás, Horváth

Vezetőedző: Szabó István

ZTE: Gyurján - Szendrei, Evangelou, Safronov, Medgyes (Croizet 37.) - Sankovic, Bedi - Mim, Sajbán (Kovács 72.), Kiss (Németh 72.) - Mance (Gruber 72.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Nikitscher (64. perc), Pálinkás (88. perc) illetve Sajbán (22. perc)


A tavalyi ezüstérmes Kecskemét együttese ezúttal a 6. helyen fejezte be a bajnokságot, míg a Zalaegerszeg a 9. helyen ért célba.