Ferencvárosi sikert hozott a derbi – Ferencvárosi TC – Újpest FC 2-0 (1-0)

Ferencváros – Újpest derbivel zárult vasárnap este a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 33. fordulója. Mivel a két csapat már korábban elérte a céljait, előbbi bajnoki lett, míg utóbbi bennmaradt az NB1-ben, így nem volt tétje az összecsapásnak, de egy derbi az mindig derbi, tehát bízhattunk egy jó és izgalmas összecsapásban.

fotó: MTI

Ahogyan az előzetesen várható volt, hogy a Ferencváros együttes fog támadólag fellépni, míg az Újpest inkább a védekezésre összpontosított, így nem tudtak túl sok támadást vezetni.

A 31. percben jött az első zöld-fehér lehetőség, Sevikyan adott be lágyan, amely megtalálta Varga Barnabás fejét, aki csak a felsőlécet találta el. Nem sokkal később megint csak a magyar válogatott támadó került helyzetbe, ráadásul megint csak fejjel veszélyeztetett, de ezúttal centikkel a kapu mellé ment.

A 38. percben megszerezte a vezetést az FTC: Sevikyan adott remek labdát Marquinhosnak, aki egy darabig cipelte, majd 19 méterről egy gyönyőrű tekeréssel a bal felsőbe lőtt. (1-0)

A félidő végéig már nem történt semmi érdekes, így egygólos ferencvárosi előnnyel vonultak a csapatok pihenőre.

fotó: Nemzeti Sport

A második játékrészben sem lassított a Ferencváros együttese, de az első helyzetre a 61. percig kellett várni, amikor is Zachariassen egy szép cselt követően célba vette a jobb alsót, de végül a kapufán csattant a labda, majd Molnár Zsombor hátáról szögletre pattant.

A 73. percben Varga Barnabás elé került egy labda, majd a támadó lövését szögletre tolta Molnár. Három perccel később Huszti András kezezése miatt 11-est ítélt a játékvezető. Eredetileg Varga rúgta volna a büntetőt, de átadta a lehetőséget a fiatal Liszten Krisztiánnak, akinek ez az utolsó meccse a Fradiban, mivel nyártól a német Eintracht Frankfurt játékosa lesz.

Az ifjú támadó nagyon higgadtan lőtt a bal alsóba sarokba, ezzel megduplázta a Ferencváros előnyét. (2-0)

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A 88. percben Abu Fani beadása után Kodro fejesét védte Molnár, a kipattanót Ben Romhdane tette kapura, de azt is védte hatalmas bravúrral a fiatal kapus. Az eredmény már nem változott, így a Ferencváros együttese 2-0-ra legyőzte az Újpestet.


OTP Bank Liga NB1 33. forduló

Ferencvárosi TC - Újpest FC 2-0 (1-0)

Budapest, Groupama Aréna, 18 767 néző

Vezette: Erdős József (Georgiou Theodoros, Becséri Gergely)

Ferencváros: Dibusz - Makreckis, Wingo, Botja, Ramirez - Zachariassen (Abu Fani 82.), Tóth A., (Besic 82.), Ben Romdhane - Sevikjan (Traoré 77.), Varga B., (Kodro 77.), Marquinhos (Lisztes 62.)

Megbízott vezetőedző: Leandro de Almeida

Újpest: Molnár - Huszti (Kovács 82.), Keita, Kobouri, Tamási - Pauljevic, Tajti (Mucsányi 89.), Mörschel, Radosevic - Csoboth, Ambrose (Sasere 66.)

Vezetőedző: Mészöly Géza


Gólszerzők: Marquinhos (38. perc), Lisztes (76. perc - 11-esből)


A két csapat helyezése már nem változott, mivel a Ferencváros korábban bebiztosította a bajnoki címet, míg az Újpest a 10. helyen fejezte be az idei szezont.