Hahn János érzi, hogy a gólokkal kapcsolatban tartozása van

A csatár számára a legfontosabb feladat az, hogy gólt szerezzen, és ezt tudja nagyon jól Hahn János is. Az NB1-ben szereplő Paksi FC 28 éves támadója gólt szerzett a hétvégi Zalaegerszeg elleni mérkőzésen, amelyet csapata 5-2-re tudott megnyerni a ZTE Arénában. Hahn János hosszú idő után talált be ismételten a kapuba, amivel megszakította április óta tartó gólcsendjét.

fotó: http://nemzetisport.hu

A Nemzeti Sport a napokban beszélgetett a magyar válogatott támadóval.


„Mentek a poénok, zrikáltak, de ebben szeretet volt, segítettek, biztattak a társak. Akkor hangzott el, hogy előbb-utóbb úgyis jön egy gól, annyira nem vagyok béna, hogy éppen én soha többé ne tudjam a labdát a hálóba küldeni, vagyis ne aggódjak. Amikor Zalaegerszegre utaztunk, többen is mondták, Janó, na majd most, a Zete ellen sikerül, gólt szerzel! Aztán amikor betaláltam, kiabálva futottak felém: ugye mondtuk! Nagyon jó érzés volt. És milyen szép gól volt. Nyilván azon vagyok, hogy ez a kis gól fordulatot hozzon. Tudom és érzem, hogy tartozásom van, és rengeteget köszönhetek a klubnak, az öltözőnek, az edzőknek, mert mindenki biztat, támogat és segítene, hogy újra beinduljon a góllövés. Ráadásul ez a találat fontos volt, mert bár három góllal elhúztunk, a ZTE a szünet előtt szerzett kettőt, szorossá vált a mérkőzés, és a második félidőben a hazaiak megpróbáltak egyenlíteni. Szóval, jókor jött nekünk az a negyedik gól, aztán Szabó János fejese le is zárta az összecsapást.

A támadó elmondása szerint, a csapattársai nagyon sokat segítettek rajta az elmúlt időszakban.

„Jó lenne azt mondani, hogy ez a gól egy szebb időszak kezdete, természetesen ez a célom, de még nem tudhatjuk… Nagyon fontos, hogy a családom végig bátorított, otthon is lehetett rajtam érezni, hogy nincs minden rendben, feszültnek, időnként rosszkedvűnek tűntem. Ha tudnám, miért nem ment eddig, változtattam volna, de mintha egy spirál húzott volna lefelé. Ilyenkor szép lassan elfogy az ember önbizalma, egyébként is lelkizős alkat vagyok, megviselt ez a periódus. Az önbizalomnak tehet jót egy ilyen kis gól, ami talán a legcsúnyább találat volt a fordulóban, nekem mégis nagyon sokat adott, és azon dolgozom, hogy ettől valóban megforduljon a szerencsém. A munkamorállal eddig sem volt gond, szeretek edzeni, dolgozni, hogy jobb formába kerüljek, és örülök, hogy ilyen jó közösség tagja lehetek. Az adott nyugalmat, hogy a csapatnak jól ment eddig a góljaim nélkül is, de magától értetődik, én is szeretnék hozzátenni a klub sikereihez.”


Hahn János a 2020/2021-es szezonban gólkirályi címet szerzett az NB1-ben, méghozzá 22 szerzett góllal, és ennek köszönhetően bekerült a magyar válogatottba, majd nem sokkal később Dunaszerdahelyre igazolt.

Paks: Egyértelmű volt, hogy itt maradok, ha számítanak rám – Hahn -

fotó: http://nemzetisport.hu

Hahn János: Délelőtt gyereke született, este először volt válogatott - Foci  EB 2021 / 2020

fotó: http://mlsz.hu

Paksra igazolt Hahn János - Sportolunk.sk

fotó: http://dac1904.sk

Dunaszerdahelyen több sérülés is hátráltatta, így nem tudta megváltani a világot, mivel csak 3 gólt szerzett a szlovák együttesben, de nem sokkal később visszatért Paksra. A tavalyi szezonban 3-szor zörgette meg az ellenfelek kapuját, így a Zalaegerszeg elleni mérkőzésen lőtt gólja volt a 4. találata, amióta visszatért Paksra.