Gólgazdag edzőmeccset játszott a Kövesd a Nyíregyházával

Keleti párosítás is terítékre került a téli felkészülési időszakban: az NBI-ben éppen bennmaradó helyen álló Mezőkövesd a másodosztály listavezetőjét, a Nyíregyházát fogadta. A meccs további érdekességét az adta, hogy 3 játékrészből állt a találkozó.

Mezőkövesd: Piscitelli, Kállai K., Pillár, Beriashvili, Vajda, Gomis, Cseke, Babunski, Molnár, Samperio, Drazic, III. játékrész: Kovácsik – Kállai Z., Lukic, Szilágyi, Szalai, Bőle, Nagy G., Hedlund, Szolgai, Kojnok, Szivacski

A 15. percben Myke Ramos góljával a Nyíregyháza szerezte meg a vezetést (0-1).

5 perccel később Drazic góljával már egalizált is a Mezőkövesd, a szerb támadó higgadtan gurított a kapuba (1-1).

Ezután a matyóföldiek játszottak veszélyesebben, ám Kovácsréti távoli lövésével újra a Nyíregyháza szerezte meg a vezetést (1-2).

Még mindig az első félidőben jártunk, amikor a friss szerzemény, Samperio szolgálta ki Babunskit, aki a 40. percben egyenlített (2-2).

Az 54. percben Nagy Barnabás eresztett el egy lövést, ezzel harmadszor is megszerezte a vezetést Tímár Krisztián alakulata (2-3).

A Mezőkövesdnek azonban erre is volt válasza:a játékvezető a 82. percben büntetőt ítélt a sárga-kékeknek, amelyet Stefan Drazic értékesített, így 3-3 állt az eredményjelzőn az első 90 perc után.

A 100. percben jött az újabb fordulat, Andrei Lukic szabadrúgásból szerezte meg a vezetést a Mezőkövesdnek (4-3).

Újabb gól már nem született, a Mezőkövesd 4-3-ra legyőzte a Nyíregyházát, ezzel pedig minden NBI-es csapat számára lezárult a téli felkészülés.

Mezőkövesd 4-3 Nyíregyháza (Drazic 2x, Babunski, Lukic, ill.: Myke, Kovácsréti, Nagy B.)

kép: Mezőkövesd Zsóry FC