Szalai Attila rémálomszerűen mutatkozott be a Freiburgban

3-1-es vereséget szenvedett az SC Freiburg együttese a Werder Brementől a német Bundesliga 19. fordulójában. A két magyar közül Szalai Attila lépett pályára, míg Sallai Roland betegség miatt hiányzott a pályáról.

fotó: Getty Images

A 25 éves magyar válogatott védő még a hét elején került a Freiburg együtteséhez a szezon végéig kölcsönbe, méghozzá a rivális TSG Hoffenheim gárdájától. Szalai Attila kedd óta új csapatával készült, és szinte biztos volt, hogy ott lesz a Werder Bremen elleni keretben.

fotó: SC Freiburg

Szalai Attila végül a találkozó 71. percében lépett pályára, de ekkor már 2-1-re vezetett a Werder. Sajnos a magyar védő debütálása nem sikerült valami fényesen, hiszen előbb rosszul vett át egy labdát, majd a 93. percben ő készítette elő a brémaiak harmadik gólját, amelyet Julián Malatini szerzett, és ezzel lezárták a találkozót.

fotó: Getty Images

Szalai Attila hivatalos Instagram-oldalára feltöltött bejegyzésében azt írta, hogy örült a bemutatkozásának, de legbelül érzi ő is, hogy nagy hibát követett el.

,,Köszönöm a szívélyes fogadtatást, nagyon jó érzés ezzel a csapattal a pályán lenni! Fájdalmas következményeket vontunk le, a következő mérkőzésre koncentrálunk.”

A találkozót követő interjúkban több csapattársa is megvédte Szalait.

„Szerintem mindenkivel megesett már hasonló, kezelni fogjuk a helyzetet, az ilyenen egyszerűen tovább kell lépni.”nyilatkozta a Freiburg német támadója, Lucas Höler.

„Minden rendben van, ez a hiba nem befolyásolta döntően a meccset.”csatlakozott csapattársához a Freiburg másik alapembere, Maximilian Eggestein.