Fordított és nyert a Zalaegerszeg – Mezőkövesd Zsóry FC – Zalaegerszegi TE 1-2 (1-0)

A már biztosan kieső Mezőkövesd együttese fogadta a Zalaegerszeget szombat délután a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 31. fordulójában.

fotó: Nemzeti Sport

Veszélyesebben kezdte a találkozót a matyóföldi együttes, és az első komolyabb lehetőség is előttük adódott, méghozzá a 8. percben, amikor is egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után Vajda Sándor balról ívelte át a labdát a hosszúra, ahol érkezett Szalai József, de közvetlen közelről, kissé éles szögből az oldalhálóba lőtt. Nem sokkal később Dombó Dávid rossz helyre ütötte a labdát, majd Kócs-Washburn Erik nem tudott a nagyrészt üres kapuba lőni, mivel a zalaiak kapuba valahogyan még védeni tudott.

A 21. percben szinte a semmiből vezetést szerezhetett volna a ZTE, Szivacski Donát hibáját követően Mance vihette ziccerben, ráadásul megpróbálta kicselezni Kovácsik Ádámot, de a hazai kapus belepiszkált a labdába, és így nagyot mentett.

fotó: Nemzeti Sport

10 perccel később Bőle Lukács verte meg Serafimovot a jobb oldalon, majd a középre adására érkezett a hosszún Vajda, de nem találta el jól a labdát, így Dombó lábbal mentett. A 39. percben Medgyes passza után Mance eléggé szűken volt, de 14 méterről így is célba vette Kovácsik kapuját, de a kövesdi kapus védeni tudott.

A szünet előtt nem sokkal vezetést szerzett a Mezőkövesd: Croizet rúgott luftot, amelyből megindultak a hazaiak egy kontrával, Bőle-Szalai-Bőle volt a labda útja, utóbbi lövésénél a gólvonalról mentett Bedi Bence, de a kipattanót Szalai József öt méterről a kapu közepébe vágta. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

A félidő végéig már nem történt semmi, így egygólos kövesdi előny volt 45 percnyi játékot követően.

Sokkal másabb felfogásban jött ki a második félidőre a Zalaegerszeg, amely helyzetekben is megmutatkozott. Az 53. percben Bedi megpattanó lövését védte óriási bravúrral Kovácsik, majd nem sokkal később Serafimov fejelt gólt, ám lökés miatt szabadrúgással jöhetett a Mezőkövesd.

A 60. percben egyenlített a zalai együttes: Croizet passza után Bedi lőtt egy hatalmas gólt 25 méterről Kovácsik kapujába. (1-1)

A 71. percben Mim Gergely szögletét Evangelou fejelte öt méterről nem sokkal a jobb sarok mellé, majd nem pár perccel később megint csak Bedi próbálkozott távolról, és ezúttal is kishíján gólt szerzett, ám a jobb kapufa megmentette a borsodiakat.

A találkozó végéhez közeledve csak sikerült fordítania a Zalaegerszegnek: Bedi szögletét követően Drazic csúsztatta meg a labdát a rövid oldalon, ám a labda kikötött a saját kapujának bal felső sarkában. (1-2)

Az utolsó pár perc már nem hozott semmi izgalmat, így a Zalaegerszeg együttese másodjára tudott nyerni Mezőkövesden az idei szezonban.


OTP Bank Liga NB1, 31. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC - Zalaegerszegi TE 1-2 (1-0)

Mezőkövesd, Mezőkövesdi Városi Stadion, 1320 néző

Vezette: Pillók Ádám (Huszár Balázs, Szalai Dániel)

Mezőkövesd: Kovácsik – Kállai (Kojnok, 83.), Szivacski, Beriashvili, Vajda – Szolgai, Nagy G. – Bőle (Karnitski, 71.), Cseri (Molnár, 58.), Kócs-Washburn (Drazic, 58.) – Szalai (Pillár, 83.)

Vezetőedző: Milan Milanovic

ZTE: Dombó – Bedi, Evangelou, Safronov, Medgyes (Kovács B., 91.) – Sankovic, Szendrei, Kiss (Mim, 61.) – Sajbán, Mance (Gruber, 91.), Croizet (Németh, 61.)

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Szalai (44. perc) illetve Bedi (60. perc), Drazic (87. perc - öngól)


Ezzel eldőlt, hogy a Mezőkövesd a mostani vereségnek köszönhetően utolsóként fog kiesni az NB1-ből, míg a Zalaegerszeg feljött a tabella 7. helyére.

fotó: Nemzeti Sport