Fontos mérkőzést nyert az MTK, egyre nagyobb bajban a Kisvárda – MTK Budapest – Kisvárda Master Good FC 2-1 (2-0)

MTK – Kisvárda mérkőzést rendeztek meg az Új Hidegkúti Nándor Stadionban az OTP Bank Liga NB1 25. fordulójának zárómérkőzésén. A fővárosi kék-fehérek szerették volna a helyüket stabilizálni, míg a Kisvárda kihasználta volna a ZTE debreceni botlását.

fotó: Nemzeti Sport

I. félidő

Aktívabban kezdett az MTK, viszont csak kisebb lehetőségeket tudott kialakítani. Az első komolyabb lehetősége a szabolcsiaknak volt a 17. percben, amikor is Mesanovic távolról lőtt kapura, de Demjén Patrik magabiztosan védte a lövést.

Gyakorlatilag ezután megszerezte a vezetést Horváth Dávid együttese: a korábbi kisvárdai játékos, Hej Viktor bedobását Nagy Zsombor fejelte tovább, amelyet Molnár Rajmund lőtt a kapuba. 1-0

fotó: MTK Budapest

Ezután nem nagyon történt semmi érdekes, de a 34. percben büntetőhöz jutott az MTK, miután Lucas szabálytalankodott Varju Benedekkel szemben a 16-oson belül. A labda mögé Bognár István állt oda, aki magabiztosan a kapu közepébe lőtt. 2-0

A félidő vége felé próbált szépíteni a kisvárdai alakulat, de előbb Makowski puskázott el két lehetőséget, majd Jovicic fejese ment mellé, és végül Wellington Nem 17 méteres lövése kerülte el a kaput.

II. félidő

A szünet után is az MTK kezdett jobban, de a Kisvárda felvette a ritmust, és újra támadásba lendült. Cipetic a 60. percben 17 méterről dolgoztatta meg Demjént, míg a túloldalon Kovács Marcell hárította bravúrral Stieber Zoltán lövését.

A 83. percben mindkét kapu veszélybe került: előbb Lippai Tibor fejesét védte bravúrral Demjén, majd a másik oldalon a volt várdai Hej löketét szedte ki a kapu jobb oldalából Kovács.

A hajrában megszületett a Kisvárda szépítő gólja: Cipetic szabadrúgása után Jovicic tudott fejelni az MTK kapujába, méghozzá úgy, hogy sikerült megelőznie a fővárosi védőket és Demjént is. 2-1

fotó: Kisvárda Master Good FC / FrissMédia

A hátralévő időben mindent megtett a Kisvárda az egyenlítés érdekében, de az MTK őrizte az egygólos előnyét, amellyel végül megnyerte a mérkőzést.


OTP Bank Liga NB1, 25. forduló

MTK Budapest – Kisvárda Master Good FC 2-1 (2-0)

Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1938 néző

Vezette: Pintér Csaba (Huszár Balázs, Rózsa Dávid)

MTK: Demjén – Hej, Kádár, Nagy Zs. – Varju, Kosznovszky, Kata, Kovács P. (Antonov, 64.) – Molnár R. (Végh B., 77.), Jurina (Stieber, 45.), Bognár

Vezetőedző: Horváth Dávid

Kisvárda: Kovács M. – Navrátil, Lippai, Jovicic, Széles, Cipetic – Wellington Nem (Nikolov, 62.), Lucas (Melnyik, 61.), Makowski – Spasic (Balogh N., 46.), Mesanovic (Filipovic, 46.)

Vezetőedző: Feczkó Tamás

Gólszerzők: Molnár (17. perc), Bognár (34. perc – 11-esből) illetve Jovicic (86. perc)


Az MTK a győzelmének köszönhetően fellépett a tabella 7. helyére, míg a Kisvárda helyzete egyre reménytelenebbé válik, hiszen továbbra is a 11. helyen áll, amely kiesést jelent, ráadásul a lemaradása 9 pont a 10. helyezett Zalaegerszeg mögött.