Fiatal magyar játékost igazolt az FTC

Pörögnek az események a Ferencváros háza táján, ugyanis az NB1 bajnoka már az ötödik nyári igazolását jelentette be a mai nap folyamán. A hivatalos oldal közlése szerint megszerezték az NB2-es Soroksár csapatától a 21 éves támadót, Halmai Ádámot.

forrás: fradi.hu

Halmai Ádám 2001. július 17-én születetett Budapesten. Édesapja, Halmai Gábor révén már korán kapcsolatba került a labdarúgással, nyolcévesen lett a Pomázi Focisuli igazolt labdarúgója. Négy év után a Vasas utánpótlásába igazolt, ahol egészen 2017-ig szerepelt. Ezt követően az ország nyugati felébe, a Szombathelyi Haladásba szerződött, majd az Illés Akadémia játékosaként sikerült pályára lépnie az Ifjúsági Bajnokok Ligájában is.

Szombahely után Székesfehérvárra igazolt, ahol egy MOL Magyar Kupa mérkőzésen bemutatkozott a fehérváriak első csapatában.

A kevesebb játéklehetőségnek köszönhetően az NB2-es Budaörs csapatához került kölcsönbe, ahol fél alatt 13 mérkőzésen lépett pályára és ezeken két gólt szerzett. Ezután ismét a fehérvári együttesben játszott, majd újra a Budaörsben, 2022 januárjában pedig az élvonalbeli ZTE-ben is megfordult. Fél évet töltött az NB1-ben, majd 2022 júliusában az NB2-es Soroksár csapatához szerződött.

Mint ismert, a Ferencváros és a Soroksát között kiváló a kapcsolat és rendszeresen ad kölcsön a magyar bajnok fiatal játékosokat a Lipcsei Péter által irányított együttesbe, de előfordult már, hogy Soroksárról igazolt játékost a Fradi.

Rögtön alapember lett a Soriban és a 2022/23-as szezonban 29 bajnokin kapta meg a lehetőséget, ezeken 15 gólt szerzett, ezzel pedig ő lett a csapat házi gólkirálya.

forrás: Soroksár SC

2023 januárjában Halmai a Ferencváros csapatával végezhette el a felkészülést a spanyolországi Benidormban. Három felkészülési mérkőzésen már bizonyíthatott Stanyiszlav Csercseszovnak, először a német Bundesligaban szereplő Augsburg ellen 2-0-ra megnyert mérkőzésen. Ezt követően pályára lépett még a lengyel Piast Gliwice, majd a cseh Viktoria Plzen ellen is.

A játékos piaci értéke a Transfermarkt adatai szerint 300 ezer €.

Halmai Ádám első Fradis interjúja:

A 34x-es magyar bajnok már a harmadik magyar játékost igazolta le Baráth Péter és Varga Barnabás után, de érkezett még a nigériai Tosin Kehinde és a lett-marokkói kettős állampolgár Cebrail Makreckis.

Egyes hírek szerint további két légiós is nagyon közel áll ahhoz, hogy a fővárosi zöld-fehérekhez igazoljon. A szerb bajnok Crvena Zvezda 31 éves szerb támadója, Alekszandar Pesic az egyik és a szerb sajtóban már szinte tényként közlik az átigazolást. A játékos egyébként nem lenne ismeretlen a Ferencváros számára, hiszen nem is olyan régen játszhatott két mérkőzést az NB1 bajnoka ellen az Európa-Ligában.

A másik játékos az izraeli bajnok Maccabi Haifa 25 éves izraeli válogatott középpályása, Mohammed Abu Fani aki az izraeli sajtóhírek szerint nagyon közel áll a ahhoz, hogy nyártól a magyar bajnokot erősítse. A játékos három éve tartozik a Maccabi Haifa kötelékébe és zsinórban 3x lett izraeli bajnok, valamint 1x megnyerte az izraeli szuperkupát, sőt a legutóbbi szezonban pályára léphetett a Bajnokok-Ligája csoportkörében mind a hat mérkőzésen és olyan csapatok ellen játszhatott, mint a PSG, a Juventus vagy a Benfica.