Feczkó Tamás lett a Kisvárda vezetőedzője

Forrás: https://kisvardafc.hu/

A szezon végéig Feczkó Tamás veszi át a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Kisvárda együttesének irányítását.

A klub szerdán tette közzé honlapján, hogy Feczkó Tamás szerdától már edzéseket tart a csapatnak. Révész Attila sportigazgató pedig a következő öt mérkőzésen személyesen is segíti a 46 éves szakember munkáját.  
„Az idő szűkössége és a helyzet súlyossága miatt házon belüli megoldást választunk a vezetőedzői szerepkör betöltésére. A klubunknál egy ideje tevékenykedő, az akadémiai fejlesztési területért felelős Feczkó Tamást bízzuk meg a teendőkkel, ő korábban több klubnál vállalt és sikerrel teljesített tűzoltó tevékenységet, igazán testhezálló számára a feladat” – idézi a honlap Révészt. Hozzátette, Feczkónak az elmúlt időszakban volt rálátása a csapat munkájára, ezért kézenfekvő volt a kinevezése.
A tréner az M1 aktuális csatornának elmondta, az elmúlt hónapban az utánpótlásban tevékenykedett, de figyelemmel kísérte a felnőtt csapatot is, ugyanakkor a keretből nem sok játékost ismer személyesen.
„Az öltözőben nagyon kevés játékos van, akivel régebben együtt dolgoztam, ezért abban maradtunk Attilával, hogy a következő öt mérkőzésen közösen irányítjuk a csapatot és azért dolgozunk, hogy minél sikeresebb legyen” – fogalmazott Feczkó. Hozzáfűzte, van tapasztalata a Kisvárdáéhoz hasonló nehéz helyzetek megoldásában. Emlékeztetett rá, hogy „annak idején” – 2015-ben – a Balmazújvárost is az utolsó helyen vette át az NB II-ben, és sikerült a bennmaradás, majd az élvonalban a Diósgyőrhöz is úgy érkezett 2019-ben, hogy a csapat utolsó volt, és a negyedik helyig mentek előre a koronavírus-járványig, végül „simán bennmaradt” a DVTK.
„Már sikerült, bízom benne, hogy harmadszorra sem lesz ezzel probléma” – mondta.
A Kisvárda, amely pályája használhatatlansága miatt az első kilenc fordulóban idegenben játszott, most sorozatban otthon lép majd pályára, ami Feczkó szerint kedvező lehet.
„Sokkal könnyebb hazai pályán játszani, mint idegenben, ezzel az előnnyel élni kell” – szögezte le.
 A vezetőedzői poszt kedden üresedett meg a csapatnál, miután Mátyus János lemondott.

Forrás: http://www.mti.hu