Ezüstérmes helyen van a Vidi – Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE 1-1 (0-0)

Fehérvár – Zalaegerszeg mérkőzést is rendeztek vasárnap délután a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 29. fordulójában. A fehérvári együttes szerette volna kihasználni a Paks szombati botlását, és megelőzni őket, míg a zalaiak stabilizálni szerették volna a helyüket a tabellán.

fotó: Fehérvár FC

A találkozó két fehérvári lehetőséggel indult, előbb Karamoko lőtt érdekesen kapura, majd nem sokkal később Stefanelli is próbálkozhatott, ám mind a kétszer jó helyen volt a zalaiak kapusa, Dombó Dávid, aki mindkét kísérletet szögletre tolt. A második oldalon a még a gólkirályí címre is esélyes Antonio Mance villant a 13. percben, de 15 méterről célt tévesztett.

A félidő közepénél Schön Szabolcs vállalkozott lövésre, ám Dombó leért a jobb alsóhoz, míg a túloldalon Mance veszélyes kísérlete süvített el nem sokkal a kapu mellett.

A félidőt egy Vidi lehetőség zárta, ezúttal is argentín Stefanelli került helyzetbe, ám ezúttal sem tudott gólt szerezni a télen érkezett támadó, így gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

fotó: Nemzeti Sport

A második félidő elején nem alakított ki egyik csapat sem komolyabb lehetőséget, majd az 58. percben Mance éles lövését ütötte szögletre Tóth Balázs, majd 3 perccel később a horvát csatár Fiola Attilát is kicselezve lőtt, de a balos lövés a felsőlécen csattant, pedig már Tóth is verve volt valamilyen szinten.

A 69. percben a Stefanellitől remek labdát kapó Karamoko cselezte ki Dombót ziccerben, de a kapus akasztotta, így nem tudott a hálóba lőni, ráadásul a játékvezető 11-est ítélt. A labda mögé Tobias Christensen állt oda, aki biztos lábbal a jobb alsóba lőtt. Dombó érezte az irányt, de nem tudta védeni a norvég középpályás büntetőjét. (1-0)

fotó: Fehérvár FC

A 77. percben Gergényi Bence nagy bedobását még kifejelték a vendég védők, majd a labda Sigér Dávid elé került, ám Dombó parádés mozdulattal védeni tudott, a kipattanót pedig a mélységből érkező Stefanelli fejelte a kapu mellé.

Ahogy az ilyenkor lenni szokott, a kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat: a 86. percben Németh Dániel bal oldali szabadrúgására Safronov érkezett, aki mindekit megelőzött, és 7 méterről a kapuba fejelt. (1-1)

A végéig már nem történt semmi érdekes, így 1-1-es döntetlennel zárult a Fehérvár – Zalaegerszeg mérkőzés.


OTP Bank Liga NB1, 29. forduló

Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE 1-1 (0-0)

Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 3756 néző

Vezette: Dr. Csonka Bence (Tóth II. Vencel, Szert Balázs)

Fehérvár: Tóth B. – Bese, Fiola, Serafimov, Gergényi, Schön (Pető, 93.) – Katona M. (Gradisar, 83.), Sigér, Christensen – Karamoko, Stefanelli (Berki, 87.)

Vezetőedző: Bartosz Grzelak

ZTE: Dombó – Szendrei, Evangelu, Safronov, Medgyes (Csóka, 71.) – Kiss B. (Németh D., 81.), Sankovic, Vogyicska (Bedi, 54.), Mim (Sajbán, 71.) – Croizet (Meshack, 81.), Mance

Vezetőedző: Márton Gábor

Gólszerzők: Christensen (70. perc – 11-esből) illetve Safronov (86. perc)


A Fehérvár FC ennek az 1 pontnak is köszönhetően fellépett a tabella 2. helyére, amelyet vélhetően szeretnének megtartani a szezon hátralévő részében. A Zalaegerszeg maradt a 9. helyen, ám az ő helyük az NB1-ben még nincs bebiztosítva a következő szezonra.