Dzsudzsák Balázs egyenlített, majd egy öngóllal fordított a Debrecen Zalaegerszegen

OTP Bank Liga, 14. forduló:
ZTE FC – Debreceni VSC 1-2 (1-0)
Zalaegerszeg, 1914 néző, v.: Andó-Szabó
    
ZTE FC: Dombó – Várkonyi, Evangelu, Bedi – Lesjak (Huszti, 80.), Mance (Spoljaric, 80.), Sankovic (Szalay Sz., 88.), Csóka – Croizet – Németh D. (Mim, 69.), Sajbán (Ubochioma, 80.)

Debreceni VSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovic, Lagator, Ferenczi (Mojzis, 83.) – Loncar, Manrique – Vajda (Oliveira, a szünetben), Dzsudzsák (Romancsuk, 83.), Domingues (Szécsi, 73.) – Bárány (Tuboly, 90.)

Gólszerzők: Croizet (39.), illetve Dzsudzsák (56.), Várkonyi (68., öngól)
Sárga lap: Mance (27.), Evangelu (45.), illetve Bárány (34.), Vajda B. (44.), Oliveira (94.)


A Debrecen többet birtokolta a labdát, de mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, helyzetek ugyanis nem alakultak ki. Az első kaput eltaláló lövésre több mint húsz percet kellett várni. A Zalaegerszeg az edzőváltás után elsősorban a stabilitásra és a biztonságra helyezte a hangsúlyt, gyors ellentámadásokkal próbálkozott, de ezek többsége nem jutott el a vendégek kapujáig. A szórványos hazai akciók egyikéből aztán Croizet betalált, így kissé váratlanul a kék-fehérek vonulhattak előnnyel a szünetre.
A játék képe a térfélcserét követően sem változott: ugyan irányított a Debrecen, de helyzetei továbbra sem voltak a szervezetten futballozó ZTE ellen. A hazaiak védelmét aztán egyéni akció törte fel, Dzsudzsák szlalomozott át a védők között, majd közelről kilőtte a bal alsó sarkot. Bő tíz perccel később Oliveira beadása után a menteni igyekvő Várkonyi a saját kapujába lőtt. Innentől a zalaiak ugyan próbálták felpörgetni a játékot, de amíg a Debrecennek kétszer is sikerült a meddő mezőnyfölényből betalálnia, addig a kék-fehéreknek nem, mert lövéseik rendre elkerülték a kaput.

Forrás: http://www.mti.hu https://www.youtube.com/@M4Sport-Hivatalos