Dreskovic büntette a kihagyott helyzeteket, vereséget szenvedett a Fehérvár Debrecenben

A Debreceni VSC csapata a Fehérvárt fogadta a Nagyerdei Stadionban. Szombaton a PAFC győzelmével eldőlt, hogy a DVSC-nek már nincs esélye kijutni az európai kupaporondra.

Az 5. percben Katona ugratta ki Karamokót, a francia támadó ziccerét azonban védte Megyeri. A 12. percben egy bedobás után Katona fejelt a felső lécre, pár perccel később pedig Megyeri védte Sigér átlövését. A 24. percben jött az első komolyabb debreceni helyzet, Vajda éles szögből leadott lövését védte a rövidnél Tóth. A 30. percben megint egy óriási ziccert hibázott a Fehérvár, Schön helyzetét még védte Megyeri, majd a kipattanót Karamoko az égbe rúgta. Az első félidő így 0-0-val ért véget.

kép: Fehérvár

A második félidőt ismét vendéghelyzet nyitotta, de Karamoko ezt a ziccert most mellé lőtte. A 61. percben Ojediran vállalkozott lövésre, Tóth kiütötte a nigériai próbálkozását. A 75. percben egy kicsiben elvégzett szöglet után Spandler az ellenfélnek fejelte a labdát, Meldin Dreskovic pedig kapásból szép mozdulattal lőtt a hosszúba, ezzel előnybe került a DVSC. A 85. percben lezárhatta volna a meccset a Debrecen, Szécsi remek szólója után Tóth védte a ziccert.

kép: DVSC

A Debrecen ezzel 1-0-s győzelmet aratott a 31. forduló zárómérkőzésén és biztosan az 5. helyen fog végezni a tabellán. A Fehérvár ezzel maradt 3. és nem tudta kihasználni a Paks botlását.

Debrecen 1-0 Fehérvár (Dreskovic 75')

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi – Ojediran, Szuhodovszki (Loncar, 68.) – Vajda (Kocsis, 81.) , Dzsudzsák (Romanchuk, 85.) , Domingues (Bódi, 81.) – Bárány (Szécsi, 68.). Vezetőedző: Srdjan Blagojevic.

Fehérvár: Tóth B. – Serafimov, Spandler, Gergényi – Bese, Csongvai, Sigér D. (Gradisar, 78.), Schön – Christensen, Karamoko (Pető, 84.), Katona M. (Stefanelli, 68.). Vezetőedző: Bartosz Grzelak.

Nézőszám: 5347