A Diósgyőr legyőzte a tartalékosan felálló Fradit – Diósgyőri VTK – Ferencvárosi TC 2-0 (0-0)

A forduló egyik rangadóját Miskolcon rendezték meg, amelyen a Diósgyőr együttese fogadta a már biztos bajnok Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga NB1 32. fordulójában. A DVTK szeretne a szezon végén a tabella első felében végezni, míg a Fradi inkább a MOL Magyar Kupa döntőjére fókuszált, amely a fővárosi zöld-fehérek összeállításán is látszódott.

fotó: Diósgyőri VTK

A mérkőzés első lehetősége a Ferencváros előtt adódott, az 5. percben Lisztes Krisztián végezhetett el egy szabadrúgást, ám az elkerülte a DVTK kapuját, majd percekkel később a túloldalon Szatmári Csaba fejese ment mellé. A 17. percben a Fradi kezdőjébe visszatérő Samy Mmaee fejelte a kapu fölé Loncar beívelt labdáját.

Az első húsz percet követően inkább a mezőnyben harcoltak egymással a felek és nem alakult ki egy helyzet sem a kapuk előtt.

A 38. percben Ben Romhdane két ember között megtartotta a labdát, majd jó ütemben indította Kodrot, majd éles szögből lőtt a bosnyák támadó, de csak a kapufát találta el, majd a kipattanót Sevikyan lőtte vissza, de azt blokkolták a hazai védők.

A 42. percben a Diósgyőr is betalálhatott volna, ekkor Vallejo lőtt közvetlen közelről, de Varga Ádám bravúrral védett. A túloldalon Loncar távoli próbálkozása zárta le az első félidő, de Odyntsovnak nem okozott nagy gondot az a lövés és oldalra tudta ütni a labdát.

A félidőben 0-0 volt az állás a DVTK Stadionban.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

A második játékrész diósgyőri helyzetekkel kezdődött, előbb Szabó Levente mellé, majd Varga Ádám kezébe lőtt, valamint az 55. percben egy ígéretes akció végén Klimovich lőtt a kapu fölé.

A 68. percben Gera Dániel lőtt a 16-oson kívülről a kapu fölé, majd nem sokkal később Pernambuco szabadrúgását ütötte ki Varga Ádám.

A 76. percben érdekes körülmények köszött szerzett vezetést a Diósgyőr: Szabó lövése levágódott egy védőről, majd Zachariassen elé pattant a labda, aki fel szeretett volna szabadítani, ám pont Tóth Alexet találta telibe, akiről a labda Gera fejére hullott, ő pedig közelről a jobb sarokba bólintott. A korábban a Ferencvárosban is megfordult 28 éves játékosnak ez volt az 5. gólja a bajnokságban. (1-0)

fotó: Nemzeti Sport

A 88. percben végleg eldöntötte a mérkőzést a Diósgyőr: Civic adott el egy labdát, majd a csereként beállt Ferencsik Bálint adott középre, amelyre Szabó Levente érkezett nagy lendülettel és a támadó a bal alsóba fejelt. (2-0)

Az eredmény ezután már nem változott, így a Diósgyőr elvette a Ferencváros 2024-es bajnoki veretlenségét. Érdeksség, hogy ezelőtt a fővárosi zöld-fehér együttes csak a görög Olympiakosz elleni EKL-rájátszáson szenvedett vereséget tétmérkőzésen.


OTP Bank Liga NB1 32. forduló

Diósgyőri VTK - Ferencvárosi TC 2-0 (0-0)

Miskolc, DVTK Aréna, 6634 néző

Vezette: Andó-Szabó Sándor (Garai Péter, Belicza Bence Péter)

DVTK: Odyntsov - Gera (Ferencsik, 82.), Lund, Szatmári, Stephen - Holdampf (Bényei, 19.), Vallejo - Jurek (Bokros, 67.), Klimovich, Pernambuco - Szabó L.

Vezetőedző: Vladimir Radenkovic

FTC: Varga Á. – Makreckis, S. Mmaee, Aaneba, Pászka (Civic, 63.) – Tóth A. (Kehinde, 82.), Loncar, Ben Romdhane (Katona, a szünetben) – Lisztes (Marquinhos, 63.), Kodro, Sevikyan (Zachariassen, 63.)

Vezetőedző: Dejan Stankovic

Gólszerők: Gera (76. perc), Szabó L. (88. perc)


A miskolciak a győzelmüknek köszönhetően feljöttek a tabella 6. helyére, így akár előrébb is végezhetnek majd a táblázaton.