Bolgár ellenféllel játszott döntetlent a Ferencváros

A BL-selejtezőkre készülő Ferencváros lejátszotta harmadik nyári felkészülési mérkőzését, ahol a bolgár CSKA Sofia várt Pasqal Jansen csapatára.

A zöld-fehérek a  Dibusz Dénes – Cebrail Makreckis, Myenty Abena, Raul Gustavo, Cristian Ramírez – Isaac Pappoe, Mohammed Abu Fani – Edgar Szevikjan, Tosin Kehinde, Gruber Zsombor – Kenan Kodro összeállításban vágtak neki a találkozónak.

Az első 30 percben kisebb lehetőségek adódtak mindkét oldalon, többnyire a védelmek blokkolták a lövési kísérleteket vagy pontatlan befejezésekkel zárultak akciók. A 32. percben Abu Fani 25 méterről lőtt mellé, rá néhány percre pedig Pedrinho megszerezte a vezetést a CSKA Sofiának (0-1). A félidő vége előtt Makreckis beadására érkezett Kodro, de lemaradt a labdáról, így maradt a 0-0.

kép: Fradi.hu

A második félidőre már a Radnóti – Kaján, Aaneba, Knoester, Pászka – Loncar, Esiti, Tóth A., Ben Romdhane – Pesics, Bassey tizenegy futott ki és 4 perc elteltével Ben Romdhane keresztlabdája után Pászka lőtt a bolgárok kapujába (1-1). A 66. percben Ben Romdhane-t buktatták a tizenhatoson belül, de a tunéziai légiós a kapufára lőtte a tizenegyest. A hajrában Iliev kapufát tekert, Thalis félpályás lövése pedig fölé szállt, így 1-1-el ért véget a találkozó.

CSKA Sofia 1-1 Ferencváros (Pedrinho 33', ill.: Pászka 49')

1. FÉLIDŐ: Dibusz – Cebrail, Abena, Raul Gustavo, Ramírez – Pappoe, Abu Fani –Szevikjan, Kehinde, Gruber – Kodro.
2. FÉLIDŐ: Radnóti - Kaján, Aaneba, Knoester, Pászka - Loncar, Esiti, Tóth A., Ben Romdhane (Gojak, 75.) - Pesics, Bassey