Bognár György: ,,Nem kaptunk egyenlő feltételeket”

Vasárnap Ferencváros – Paks rangadót rendeztek az OTP Bank Liga NB1 27. fordulójában, amelyet végül a fővárosi zöld-fehérek nyertek meg 1-0-ra, méghozzá a sérülésből nem olyan rég visszatérő Adama Traoré kései góljával.

fotó: Magyar Nemzet

A találkozót követően Dejan Stankovic és Bognár György nyilatkozott.


Dejan Stankovic, a Ferencvárosi TC vezetőedzője

fotó: Nemzeti Sport

,,Nincs különbség abban, hogy az első vagy az utolsó percben szerzett góllal nyerjük meg a mérkőzést. Küzdünk és kitartóak vagyunk, és ma is megmutattuk, hogy az elszántság és a kemény munka kifizetődik. Egy másodpercre sem adtuk fel, ugyanúgy játszottunk az utolsó 15 percben, mint a mérkőzés elején. A legfontosabb a csapatszellem, a kezdő tizenegy és a cserejátékosok ugyanolyan elánnal vetették bele magukat a mérkőzésbe. Adama Traoré visszatérése óriási fegyvertény számunkra, profi mentalitással bír, szeretném megköszöni az orvosi stábnak, hogy mindent megtettek azért, hogy minél hamarabb visszatérjen. Fantasztikus játékos, természetesen rendkívül fontos a számunkra.”

A 45 éves szerb szakember elmondta, hogy nem fognak hátradőlni a szezon végéig.

,,A lefújás után boldog voltam, hiszen megérdemelten győztünk, és keményen dolgoztunk. Most azonban regenerálódnunk kell, hiszen szerdán megint bajnokit játszunk, ami egy következő döntővel ér fel. Megígérhetem, hogy egy percig sem dőlünk hátra.”


Bognár György, a Paksi FC vezetőedzője

fotó: M4 Sport

,,Számítottam ekkora nyomásra, a Fradi bármelyik magyar csapat ellen meg tudja ezt tenni. Sokkal többet tettek a győzelemért, mi pedig nagyon becsületesen játszottunk, védekeztünk, de igazán a futball nem volt benne a csapatunkban. Ennek ellenére azt gondolom, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket.”

A 62 éves szakember ezután kissé beleszált a Ferencvárosba és a mérkőzés játékvezetőjébe is.

,,Ennek ellenére azt gondolom, hogy nem kaptunk egyenlő feltételeket. Azért a játékvezető sokat tévedett kétes szituációkban, mindig ellenünk. Szerintem segítenie kellene a Ferencvárost abban, hogy BL-csoportkörbe jusson, mert amikor idejön a Klaksvík, meg az Olympiakosz, a fetrengést ott már nem díjazzák, és ezt ma nagyon sérelmesnek találom a részünkről. A mérkőzés előtt fel is mentettük a játékosokat, tudjuk, hogy a Ferencváros megnyeri a bajnokságot, amihez egyébként gratulálok, ennyivel azért jobb csapat a Paksnál. Kovács Krisztiánt azért kellett lecserélni, mert egy jogtalan sárgát kapott, ami után kaphatott volna egy – talán – jogos másodikat. Nem akartam a pályán hagyni, mert benne volt az, hogy őt kiállítják. Védekezésben mindent megtettünk, de a futball része hiányzott belőlünk, nem lehetünk elégedettek magunkkal, de a realitás az, hogy megérdemelten győzött a Ferencváros.


A Ferencváros jelenleg 8 ponttal előzi meg a Paksot a bajnokságban, de a fővárosiaknak tovább nőhet az előnye szerdán, ha legyőzik a DVTK-t, amellyel gyakorlatilag eldőlne a bajnoki cím sorsa is.