Albán válogatott középpályás lehet a Ferencváros következő nagy fogása? – sajtóhír

Albániából származó sajtóhírek szerint a Ferencváros kész akár 1,3 millió eurót is fizetni a horvát élvonalban szereplő HNK Rijekának Lindon Selahiért. A 25 éves albán válogatott középpályásért más csapatok is érdeklődnek.

fotó: KOHA

Lindon Selahi Belgiumban született, és többek között megfordult az Anderlecht és a Standard Liége akadémiáján is, majd 2018-ban felkerült a nagy csapathoz. Egy év után a holland Twente játékosa lett, majd kölcsönadták a Willem II-nek, és végül 2021 nyarán igazolt a Rijekához.

A horvát csapatnál 92 tétmérkőzésen lépett eddig pályára, és ezeken a mérkőzéseken 6 gól és 2 gólpassz a mérlege. Az idei szezonban 20 tétmeccsen 2-szer talált az ellenfelek hálójába, valamint pályára léphetett hat EKL-selejtezőn is.

fotó: HNK Rijeka

Az albán válogatottban 2019 októberében mutatkozott be, méghozzá egy Moldova elleni EB-selejtezőn. Összesen 4 alkalommal viselhette Albánia címeres mezét.

A hírek szerint a játékosért más klubok is komolyan érdeklődnek, de Selahi mindenképpen a Ferencvárosban szeretné folytatni a pályafutását. Selahinak egyébként nyáron lejár a szerződése Rijekában, így abban az esetben, ha a horvátok pénzhez szeretnének jutni, akkor el kell adniuk őt, különben ingyen veszíthetik el egyik legnagyobb értéküket.

fotó: HNK Rijeka

A játékos becsült piaci értéke a Transfermarkt adatai szerint 2,5 millió euróra tehető.