Abu Fani a nyár folyamán nagy összeg ellenében távozhat a Ferencvárosból? – sajtóhír

Egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy izraeli sajtóhírek szerint az Észak-amerikai profi ligában (MLS) szereplő Inter Miami együttese érdeklődik az NB1-ben listavezető Ferencváros 25 éves középpályása, Mohammed Abu Fani iránt. Most úgy néz ki, hogy ennek a hírnek van valóságalapja.

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Sami Abu Fani, a játékos édesapja az izraeli Sport5-nek adott interjújában elmondta, hogy fiáért valóban érdeklődik a Lionel Messit is a soraiban tudó Inter Miami.

,,Tudom, hogy érdeklődik az Inter Miami, de egyelőre nincs hivatalos ajánlat. A fiam ára, ahogy én tudom, négymillió euró lenne nyáron, most azonban csak 8-10 millió euró közt engednék el. A Ferencváros nagyon jó hely Mohammed számára, erős csapat sok kiváló légióssal. Messivel játszani nyilván álomszerű lenne. Ha Beckham a csapatában akarná tudni Abu Fanit, az pedig érthetően nagy megtiszteltetés lenne.”

Slomi Ben Ezra, a játékos ügynöke is beszélt a jövőről, aki elmondta, hogy nem kizárt az sem, hogy Abu Fani marad Európában.

,,Nem tudták, hogy már játszott Messi ellen a BL-ben, csak egy játékosprofilt kerestek, az USA-ban mindenkiről vannak adataik, a keresés során pedig Abu Fani profilja jött elő. Gilad Kacav és én Budapesten jártunk, a klubvezetés azonban nem engedte őt el. Ebben az átigazolási ablakban aligha jön össze, az egyetlen esély talán nyáron lesz. A tárgyalások során mindenkinek megvannak a maga érdekei, ahogy a Ferencvárosnak is. Szerintem nyáron vagy Európán belül szerződik máshova vagy az MLS-be igazol, Abu Fani is ezt szeretné. Ha jön egy négymillió eurós ajánlat, arra senki nem mondhat nemet.”

fotó: Ferencvárosi Torna Club

Mint ismert, az MLS-ben még április 30-ig lehet igazolni, míg nyáron július 18-tól egészen augusztus 14-ig, így az sem kizárt, hogy a következő átigazolási időszakban oda szerződik a remek szezont futó Abu Fani. Az Inter Miamit Lionel Messi mellett olyan klasszisok erősítenek, mint Luis Suárez, Jordi Alba vagy Sergio Busquets.

Mohammed Abu Fani még tavaly nyáron igazolt a Ferencváros együtteséhez, méghozzá az izraeli Maccabi Haifa csapatától. A középpályás hamar alapembere lett a fővárosi zöld-fehéreknek, ráadásul az egész idei idényben magas szinten teljesít, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 37 tétmeccsen 5 gólig és 15 gólpasszig jutott, ezáltal nem véletlen, hogy felfigyeltek rá. A játékos becsült piaci értéke a Transfermarkt adatai szerint 2,5 millió euró.