A Mezőkövesd elleni győzelemmel javított szereplésén a Vidi

OTP Bank Liga, 8. forduló:

MOL Fehérvár FC – Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-0)

MOL Aréna Sóstó, 2376 néző, v.: Bogár
 Gólszerzők: Kodro (25., 81.), illetve Drazic (49.)
 Sárga lap: Stopira (9.), Serafimov (18.), Kastrati II. (40.), illetve Karnyickij (4.), Pillár (23.)

Fotó: MOL Fehérvár FCMOL Fehérvár FC:
Kovács D. – Nego, Serafimov, Larsen, Stopira, Hangya (Zivzivadze, 70.) – Rúben Pinto, Pokorny (Lednyev, 63.) – Kastrati II., Kodro (Makarenko, 88.), Dárdai P. (Heister, 88.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Kállai K. (Kállai Z., a szünetben), Pillár, Lukic, Schmiedl (Molnár G., 87.) – Vajda S., Karnyickij (Selmani, 90.), Nagy G., Besirovic, Cseri – Drazic (Bobál G., 79.)

A szezont rosszul kezdő csapatok mérkőztek Székesfehérváron: a forduló előtt a Fehérvár a 9., a Mezőkövesd a 10. helyen állt, utóbbi el is küldte Supka Attila vezetőedzőt, aki helyett megbízott vezetőedzőként Híres Gábor irányította a csapatot. A meccs eleje kiegyenlített játékot hozott, a Vidinek volt egy les miatt érvénytelenített gólja, míg a vendégeknek néhány veszélyes fejese. A félidő közepén Kodro megszerezte a vezetést a fehérváriaknak, a szünetig a Mezőkövesdnek erre nem volt válasza.
Nem úgy a fordulást követően, amikor néhány perc után Stefan Drazic kiegyenlített. A góltól megélénkült a vendégek játéka, a Fehérvár pedig megzavarodott. A hajrához közeledve szerkezetet váltott a hazai csapat, jöttek a helyzetek is, amelyek közül egyet Kodro értékesített, ezzel beállította a végeredményt.
Győzelmével a Fehérvár – egy meccsel kevesebbet játszva – fellépett a tabella 7. helyére, a Mezőkövesd maradt tizedik.

Forrás: MTI