A kiesés ellen folytatott versenyfutásban előnybe került a Vidi – MOL Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC 3-0 (2-0)

A Fehérvár március 18-a óta először nyert bajnoki mérkőzést. Sikerével a tizedik helyre lépett előre, és egy ponttal előzi meg a vasárnap pályára lépő Budapest Honvédot.
    

OTP Bank Liga, 32. forduló

MOL Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC 3-0 (2-0)

MOL Aréna Sóstó, 6237 néző, v.: Pintér Cs.


Fehérvár: Kovács D. – Bese, Csongvai, Stopira, Heister – Flores, Makarenko (Alef, 79.) – Kastrati II, Dárdai (Christensen, 79.), Schön (Houri, 69.) – Kodro (Katona M., 73.)
    
Zalaegerszeg: Demjén – Huszti, Csóka, Kálnoki-Kis (Lesjak, 40.), Mocsi, Bedi (Ubochioma, a szünetben) – Kovács B., Szendrei N. (Papp Cs., 72.), Szalay – Németh D. (Mim, 60.), Ikoba (Klausz, a szünetben)

Gólszerzők: Kodro (3., 11-esből, 49.), Kastrati II (39.)
Sárga lap: Kovács B. (17.), Kálnoki-Kis (30.), Szalay (42.), Huszti (76.), Mim (78.)
    
A bennmaradásért küzdő Fehérvár álomszerűen kezdett: a Lirim Kastrati buktatásáért megítélt büntetőt Kenan Kodro értékesítette. A folytatásban a kupagyőztes ZTE birtokolta többet a labdát, azonban a szórványos fehérvári támadásokban valamivel több volt a veszély, ennek köszönhetően még a szünet előtt növelte előnyét a hazai csapat. Fordulást követően sem sokat kellett várni az újabb Vidi-gólra, Kenan Kodro másodszor volt eredményes. Háromgólos hátrányban is ment előre a Zalaegerszeg, de a Fehérvár magabiztosan őrizte meg vezetését a meccs végéig.

Forrás: MTI

Videó: https://www.youtube.com/@MOLFehervarFC