A Kecskeméti TE mindkét mai felkészülési meccsén 3-1-es vereséget szenvedett

Rapid Bucuresti (román I. osztály) – Kecskeméti TE 3-1 (0-1)

Felkészülési mérkőzés, Belek

KTE: Varga B. – Nagy K., Szabó A., Belényesi, Pejovics, Grünvald – Banó-Szabó, Meszhi (Nikitscher 46.), Szuhodovszki – Tóth B., Katona B.

Gól: Ionita (50.), Luckassen (52.), Crepulja (61.) ill. Katona B. (29.)

Szabó István, a KTE vezetőedzője: – Nagyon várjuk ezeket a találkozókat, mert a mérkőzés a legjobb visszajelzés. Nagyon jó csapattal találkoztunk, aki megnézi, láthatja ezt az értékükből is, de elég csak annyit kiemelni, hogy a csapatkapitányunk portugál bajnok és Európa Liga-győztes volt korábban például. Ettől függetlenül az első félidőben megérdemelten szereztük meg a vezetést, nagyon jól is játszottunk, de az együttes védekezésünkbe annak ellenére is csúsztak hibák, hogy nem kaptunk gólt. A második félidőre szinte teljes sort cserélt ellenfelünk, mi csak kényszerű okokból váltottunk egyet a szünetben, mert a 90 perces terhelés volt a cél. Nem mentség, de tény, hogy a fizikális terhelés ezen időszakában nagyon nehéz tulajdonképpen két friss csapattal is találkozni. Ott volt aztán egy tizenöt perces rossz időszakunk, amikor a Rapid nagyon gyorsan fordítani tudott. Emiatt mérges vagyok, mert sokkal stabilabbnak kell lenni egy ilyen időszakban. Kiegyenlített lett a folytatást, ennek az a tanulsága, hogy egy olyan meccset buktunk el 3-1-re, amiben sokkal több volt, minimum a döntetlen, de akár a győzelem lehetősége is.


Universitatea Craiova (román I. osztály) – Kecskeméti TE 3-1 (0-0)

Felkészülési mérkőzés, Belek

KTE: Varga Á. – Hatvani, Polyák, Vágó, Buna, Hadaró – Nikitscher, Bodor (Meszhi 46.), Horváth (Grünvald 78.) – Gréczi (Győri Á. 71.), Győri B.

Gól: Roguljic (48.), Silva (50.), Rivaldo (90.) ill. Hadaró (50.)

Forrás: https://www.kecskemetite.hu/