A Kecskemét védője légiósnak állhat – sajtóhír

A napokban elkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra az NB1-ben szereplő Kecskeméti TE együttese. A téli átigazlási szezon beindulása miatt Tóth László, a Kecskeméti TE sportigazgatója nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának, amelyben beszélt a várható átigazolásokról és a tervekről.

fotó: Kecskeméti TE

A sportvezető Szalai Gáborról beszélt, akiért egy külföldi ajánlat futott be a hírös városba.

fotó: Kecskeméti TE

,,Az átigazolási időszakban soha nem lehet azt mondani, hogy biztosan nem lesz változás. Ezt jól alátámasztja, hogy Szalai Gáborért csütörtök este egy külföldi élvonalbeli klub jelentkezett be. Ő az egyetlen, akinek szerepel egy konkrét kivásárlási ár a szerződésében, ami ilyen szempontból a tárgyalási folyamatokat leegyszerűsíti. Ha azt mondom, hogy nagy büszkeség számunkra az, hogy egy játékost a magyar piacon rekord összegért adunk el, akkor nem kell azt ecsetelnem, hogy mekkora presztízse van a jövőre nézve számunkra annak, hogy a nemzetközi piacról érkezik konkrét, hivatalos ajánlat. Mindig azt vallottuk, hogy értéket akarunk teremteni Kecskemétnek, illetve hosszabb távon a magyar labdarúgásnak. Ez egy olyan léptékű lehetőség Gabi számára is, amihez csak sok sikert tudunk neki kívánni. Saját nevelésű játékosunk, az NB3 óta részese a klub felemelkedésének, így még büszkébbé tesz minket az, hogy ilyen messzire juthat, akkor is, ha természetesen pótolnunk kell.”

A hírek szerint a svájci élvonalban 10. helyen álló Lausanne szerződtetné a KTE 23 éves magyar válogatott védőjét.

fotó: Kecskeméti TE

Tóth László elmondta, hogy hogyan lehet pótolni a távozó játékosokat.

,,Erre már nyáron megkezdtük a felkészülést, hiszen tisztában voltunk vele, hogy komoly értékeink vannak, akiknek eljön az idő a karrierjükben, amikor váltanak. Nyáron pont ezért szereztük meg Varga Bencét és Zeke Máriót például, akik ugyancsak saját játékosaink immáron, illetve ezért tettünk meg mindet Horváth Krisztofer megtartásáért is. Mellettük is vannak olyan feltörekvő játékosok, akiknek eljöhet az ideje tavasszal és bízunk bennük, a védelemben Iyinbor Patrick és Katona Levente is várja a lehetőséget Gabi távozása után. A keretünk bővült, még ha ezt a sérülések árnyalták is. Ami a pótlást illeti, Banó-Szabó Bence szinte új igazolás lesz, hiszen nyár óta nem futballozott, azt viszont láttuk a DVSC elleni bajnokin, hogy mekkora hatással van a csapatra. Nikitscher Tamás is rendkívül jól halad a rehabilitációjával, tavasszal újra csatasorba állhat. Tervezünk még igazolásokat, konkrét nevek is vannak, de természetesen addig nem szeretnék mondani egyet sem, amíg nincs aláírt megállapodás. Dolgozunk azon, hogy megtaláljuk azokat a lehetőségeket piacon, illetve azokat az új kedvenceket, akik sok örömet szerezhetnek a szurkolóknak.”

Zárásként a sportvezető elárulta, hogy az ilyen átigazolásokkal elérték már a céljukat.

,,Két olyan játékost is felépítettünk, akik az NB3-ból vagy az NB2-ből indultak, kvázi ismeretlen játékosokként. Kecskemétről lettek válogatottak, minden esélyük megvan arra is, hogy ott legyenek az Európa-bajnokságon. A mi filozófiánk továbbra is az, hogy megtaláljuk az új Szalaikat, az új Szuhodovszkikat, akikkel aztán közösen bejárjuk ezt az utat, közben a szurkolóknak is sok örömet és szép pillanatot okozva.”

fotó: Kecskeméti TE