19 éves középpályásával hosszabbított a Fehérvár FC

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Fehérvár FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy 2026 nyaráig meghosszabbították a csapat 19 éves középpályásának, Kovács Bencének a szerződését, így az ifjú tehetség még két és fél évig Székesfehérváron futballozhat.

fotó: Fehérvár FC

Kovács Bence 2020 nyarán érkezett a Vidihez, és eleinte a saját korosztályában bontogatta szárnyait, valamint a Vidi II-ben belekóstolhatott a felnőtt futballba is.

fotó: Fehérvár FC

2021 júliusában profi szerződést kapott a klubtól, majd a Sopron elleni MOL Magyar Kupa mérkőzésen be is mutatkozhatott a felnőttek között, és három alkalommal leülhetett a kispadra az NB1-ben is.

Tavaly a Kisvárda ellen 4-1-re megnyert mérkőzésen már pályára lépett az élvonalban, valamint az azt követő fél évet az NB2-es Kazincbarcikánál töltötte.

fotó: Fehérvár FC

Az őszi szezonban egy kooperációs megállapodás értelmében a szintén NB2-es Siófok játékosa volt. A klub közlése szerint a fiatal játékos a fejlődése érdekében további fél évre kölcsönbe távozik, és csak nyáron térhet vissza Bartosz Grzelak csapatához.

“Idén nyáron járt volna le a szerződésem, így már korábban is voltak egyeztetések a hosszabbításról. Nagyon boldog vagyok, hogy a jövőben is számol velem a Vidi, mindent megteszek azért, hogy hosszútávon a csapat erőssége legyek. 2023-ban tavasszal nagyon jól sikerült a kazincbarcikai kölcsönjátékom, majd ősszel a Vidiben és Siófokon is pályára léptem. Ez nem volt a legkönnyebb időszak, de úgy érzem, amikor megkaptam a lehetőséget a félév végén Siófokon, tudtam élni vele és jól ment a játék. Remélem, ezt a formát át tudom menteni erre az évre is és jó félszezon vár rám tavasszal.” nyilatkozta a klub hivatalos oldalának Kovács Bence.

A Fehérvár FC a tabella 3. helyéről várja az NB1 tavaszi folytatását.