Tímár Krisztián: ,,Mindent elmond, hogy a mezőny egyik legjobbja a Ferencváros kapusa volt”

Közel állt ahhoz az NB2-ben listavezető Nyíregyháza Spartacus FC együttese, hogy a Kecskemét után egy még nagyobb csodát tegyen a MOL Magyar Kupában, hiszen a szabolcsiak vezetést tudtak szerezni a Ferencváros ellen a sorozat elődöntőjében, ráadásul nagyobb lehetőségeket is alakítottak ki, mint a fővárosi zöld-fehérek, ám az utolsó öt percben két egyéni villanásnak köszönhetően a Fradi megfordította a mérkőzést, és ezzel ők jutottak a kupadöntőbe, így a Szpariról elmondható, hogy hősi halált haltak a pályán az ország jelenlegi legjobb csapata ellen.

fotó: Nemzeti Sport

A találkozót követően a nyíregyházi játékosok nagyon csalódottak voltak, hiszen nem sokon múlott az, hogy a klub történelmének legnagyobb sikerét érjék el, sőt, egyes futballistáknál eltörött a mécses a lefújást követően, de ennek ellenére vastapsot kapott a közönségtől a csapat.

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A mérkőzés után nem sokkal Tímár Krisztián, a Nyíregyháza Spartacus FC vezetőedzője állt az újságírók rendelkezésére, aki elmondta, hogy egyedül az eredmény miatt csalódott.

,,Büszkeség van bennem! – kezdte a 44 éves szakember. Kicsit keserű pirula van, mert nagyon közel álltunk hozzá, hogy az ország legjobb csapatát kiverjük a kupából. Nagyon örülök, hogy nem kellett módosítanunk, nem álltunk be bunkerfociba, tudtuk a saját játékunka játszani, nagyon jó iramot mentünk. Mindenki láthatta, hogy ez a Nyíregyháza nagyon jó úton jár. Minimális dolgokat kell még kijavítanunk, van még, amiben fejlődni kell, de összességében úgy érzem, sok helyzetet tudtunk kialakítani. Szerintem az mindent elmond a mérkőzésről, hogy a mezőny egyik legjobbja az ellenfél kapusa volt. A Ferencváros minőségi játékosokat tudott a pályára küldeni, míg nekünk van jó pár sérültünk, ami miatt egy kicsit szűkösebb a keretünk. A látottakkal elégedett vagyok, de az eredménnyel sajnos nem. Jó lett volna a Nyíregyháza Spartacusnak a történelmét tovább írni, hogy első alkalommal betudtunk volna kerülni a kupának a döntőjébe. Sajnos ez most elmaradt, de mondom, hogy így is büszke vagyok a srácokra, mert nekünk az elsődleges cél a bajnokság megnyerése és az NB1-be való feljutás. Vannak még feladataink, amellyel még nem végeztünk. A Fradi már megnyerte a saját bajnokság, most nekünk is ez a feladatunk, hogy minél előbb bebiztosítsuk a feljutást az NB1-be.”

fotó: Nemzeti Sport

A Szpari akár már hétfőn feljutást ünnepelhet, de ahhoz az kell, hogy legyőzze idegenben az Ajkát. Tímár Krisztián szerint erre a játékra lehet majd építeniük a jövőben.

,,Nekünk a héten ez volt a második mérkőzésünk, és most az elsődleges feladatunk az lesz, hogy minél gyorsabban megpróbáljuk a játékosokat frissíteni, hogy hétfőre ez rendben legyen. Ugyanilyen mentalitással kell beleállnunk majd az ajkai mérkőzésbe. Az nagyon fontos mérkőzés lesz a számunkra, és erre lehet építeni, de összeségében ez a játékunk nem lepett meg, mert egész idényben ilyen mentalitással játszik ez a csapat. Amire lehet építeni, hogy ez a játék működött a Ferencváros ellen is, pedig a Ferencváros ellen nem könnyű a saját játékodat játszani, és nem véletlenül nyerik meg zsinórban a magyar bajnokságot, illetve nemzetközi szinten is képesek továbbjutni. Ez a Nyíregyháza Spartacus megmutatta, hogy jó úton jár!”

A mérkőzés közben többen is arról beszéltek, mintha egy NB1-es Nyíregyházát láttak volna a pályán. A tréner szerint ezt még ki kell érdemelniük.

,,Örülünk ennek a dícséretnek, de ezt még ki is kell érdemelni! Van még feladatunk, de ahogy említettem, jó úton vagyunk, de ettől nem szabad hátradőlni, minél előbb be kell biztosítani a feljutást és a bajnoki címet. Előre kell tenkintenünk, és egy-két dologban még fejlődnünk kell. A végén talán egy picit elfáradtunk, de remélem, hogy legközelebb sikerülni fog, hogy bejussunk a kupadöntőbe, esetleg a következő szezonban.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Tímár Krisztián ezután arról beszélt, hogy egy jogtalan 11-est kapott a Ferencváros, illetve Edgar Sevikyan gólját les előzte, és szerinte a VAR hiánya inkább őket sújtotta ezen a mérkőzésen.

,,A Ferencváros részéről sokan aggódtak amiatt, hogy nem lesz VAR, de ennek a hiánya most minket hátráltatott ezen a mérkőzésen. Nem szeretnék itt mentegetőzni és kifogásokat keresni, de mégegyszer mondom, hogy büszke vagyok a csapatra. A találkozó előtt is említettem, hogy ez egy jó tanulópénz lehet a számunkra, és tudunk ebből építkezni a jövőben. Levonjuk majd a megfelelő konzekvenciákat, és, ha ezt megtudtuk csinálni a Ferencváros ellen, akkor tényleg jó úton vagyunk.”

Zárásként a nyíregyházi szurkolókról is beszélt Tímár Krisztián.

,,Azt gondolom, hogy az egész éves teljesítményünknek az értékét növeli, hogy mi minden mérkőzést idegenben játszunk. Akármennyire belaktuk ezt a Balmazújvárosi Stadiont, de nekünk mindig egy órát kell utaznunk, tehát ez olyan, mintha mindig idegenben lépnénk pályára. Ezzel én sem és a srácok sem foglalkoznak, mivel megszoktuk ezt a környezetet, de óriási segítség lenne, ha minden hétvégén ennyien, vagy ennél több tudnánk a Nyíregyháza Spartacust támogatni. Ha végre a saját stadionunkban leszünk, és a csapat képes lesz ezt erre az őszinte, tiszta szívű és támadófutballra, akkor biztos vagyok benne, hogy telt ház előtt fogunk játszani hazai pályán, mivel a Nyíregyháza városa ki van éhezve arra, hogy újra NB1-es csapatot láthasson.”

fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

A Szpari előnye jelenleg 10 pont a 2. helyezett Vasassal szemben, míg a 3. és 4. helyezett ETO-Szeged duót 13 ponttal előzi meg Tímár Krisztián legénysége. Ha a nyírségi csapat győzni tud Ajkán, akkor matematikailag is biztossá válik a feljutása.