Igazi népünnepély volt Nagyecseden, de a Ferencváros magabiztosan jutott tovább – Nagyecsedi RSE – Ferencvárosi TC 0-8 (0-3)

Kiütéses győzelmet aratott a Ferencváros együttese a MOL Magyar Kupa 3. fordulójának szombati játéknapján. A fővárosi zöld-fehérek 8-0-ás sikert értek el a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei I. osztályban szereplő Nagyecsed ellen, így továbbjutottak a sorozat következő fordulójába.

Sztankovics debütált, Lisztes-dupla és nyolc Fradi-gól Nagyecseden

fotó: http://nemzetisport.hu

Nyolc év után rendeztek újra Nagyecsed – Ferencváros Magyar Kupa mérkőzést. 2015-ben a fővárosi zöld-fehérek 10-0-ás győzelemet arattak a szabolcsi településen.

Népünnepély Nagyecseden, magabiztos Fradi-továbbjutással - Sportal.hu

fotó: http://sportal.hu

Igazi futballünnepre készültek ezúttal is Nagyecseden, ahová több mint 2000 nézőt vártak a szervezők a Nagyecsedi Városi Sporttelepre. A mérkőzés külön érdekessége, hogy ezen a mérkőzésen mutatkozott be Dejan Stankovic, a Ferencváros új vezetőedzője.

Lisztes Krisztián szárnyalt, Dejan Sztankovics gólparádéval mutatkozott be  a Fradi kispadján

fotó: http://origo.hu

A Fradi kezdője eléggé erősnek szamított, több játékos is lehetőséget kapott, de a cserepadon is jó játékosok foglaltak helyet, viszont egy-két meghatározó labdarúgó pihenőt kapott a hétvégére, míg az ecsedieknél 4 olyan focista is szerepelt Harbula Balázs kezdőjében, akik már pályára léphettek a 2015-ös mérkőzésen is.

A találkozó elejétől kezdve a zöld-fehérek irányítottak és már a 4. percben a hálóba találtak, de Pesic lesen tartózkodott. Nem sokkal később ismét a szerb csatár került helyzetbe, lövése azonban nem sokkal ment mellé.

Lisztes-parádé és sima FTC-siker Stankovic debütálásán | JochaPress.hu

A 12. percben Szabolcsi Máté ütötte el Lisztes Krisztiánt, így Lovas László játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Pesic állt és magabiztosan lőtt a kapuba. 0-1

4 minutummal később jött az újabb Fradi gól, ezúttal Lisztes fordult le védőjéről a tizenhatos vonalánál, majd a kapus mellett a kapu jobb oldalába lőtt. 0-2

Magyar Kupa: Kiütéses Fradi-győzelem és Lisztes-parádé Nagyecseden -  Eurosport

fotó: http://fradi.hu

A legnagyobb ecsedi lehetőség a 18. percben adódott, ekkor egy kifejelt labdát lőtt vissza kapásból Sarkadi Gergő, de nem sokkal célt tévesztett.

Ezután kijött a szorításból a Nagyecsed, de nem tudott nagy veszélyt jelenteni a Fradi kapujára. Az első fél óra után 1 perc alatt lőhetett volna két gólt a zöld-fehér együttes, előbb Owusu lövését védte bravúrral Szabolcsi, majd Pesic lőtt 6 méterről a kapu mellé. Újabb egy perc telt el, amikor ismételten Owusu került helyzetbe, de a ghánai kísérletét védte a jól kimozduló Szabolcsi.

Az első félidő hosszabbításában jött az újabb Fradi gól, Owusu elsőre nem tudott jobbról beadni, de a lepattanót összeszedte, majd középre gurított, a rövidre érkező Lisztes 5 méterről a kapu közepébe lőtt. 0–3 

A második félidő is Pesic helyzettel indult, de a szerb kísérletét védte az ecsedi kapus. Majd rövid időn belül érkezett két Fradi gól is, előbb Zachariassen lőtt a kapuba egy lecsorgót, (0-4) majd Owusu lőtt kisodródva az ecsedi kapuba. 0-5

Nyolcat számolt a Fradi a Nagyecsedre, Besic visszatért

fotó: http://magyarnemzet.hu

Tovább támadott a Ferencváros és a fáradó védők között Zachariassen lőtt nagy erővel 6 méterről a kapu fölé, történt mindez a 60. percben. 

A 74. percben érkezett a következő gól, jobb oldalról jött a beadás, Pesic 6 méterről a jobb kapufára fejelt, a kipattanóra viszont érkezett Sigér, és közelről az üres kapuba lőtt. 0-6

Az 1x-es szerb válogatott, Aleksandar Pesic eléggé rossz napot fogott ki, mivel nem tudott gólt szerezni akcióból. Előbb 8 méterről lőtt kapufát a 31 éves szerb támadó, majd közeli lövését védte Szabolcsi. A támadó ezután lepacsizott az ecsediek kapusával is.

A legjobb helyeket reggel fél hétkor kellett elfoglalni a nagyecsedi  futballpályán - YouTube

fotó: http://nemzetisport.hu

Egy perccel a kimaradt Pesic fejes után jött az újabb Fradi gól, ezúttal a csereként beálló Muhamed Besic tekert 22 méterről a kapu bal alsó sarkába. A 31 éves bosnyák középpályásnak ez volt az első tétmérkőzése 7 hónapnyi sérülés után. 0-7

Pesic ezután fejjel veszélyeztetett, de itt sem tudott túljárni Szabolcsi eszén.

A 92. percben jött a kegyelemdöfés, Besic kapufát lőtt kb 15 méterről, de a kipattanót Owusu lőtte a kapuba a labdát. 0-8

A vége 8-0 lett, a Ferencváros érvényesítette a papírformát, de a Nagyecsed előtt is le a kalappal, mivel nagyon sportszerűen futballozott és tisztesen helytállt.

A találkozót követően Harbula Balázs és Dejan Stankovic értékelt.

Harbula Balázs, a Nagyecsedi RSE vezetőedzője:

Harbula Balázs: „Dupla annyit futottak a játékosok, mint egy átlag megyei  mérkőzésen” - Sportal TV - Sportal.hu

fotó: http://sportal.hu

,,Elértük azt a célt, amit előzetesen kitűztünk, hogy egyszámjegyű legyen a különbség. Emellett teljesült az a vágyunk is, hogy eljussunk az ellenfél kapujáig, ez leginkább az első félidőben valósult meg. A szünet után fogyott az erő, ekkor már egyértelműen védekezésre kényszerültünk, és az volt a kérdés, mennyi lesz a különbség, de ez aligha meglepetés. Ezzel együtt természetesen mindenki számára óriási élményt jelentett a Ferencváros elleni mérkőzés, hogy ennyi néző előtt, az ország nagy nyilvánosságának megmutathattuk magunkat!

Dejan Stankovic, a Ferencváros vezetőedzője:

A Fradi nagy visszatérője: "Keveset pihentem, minden nap  háromszor-négyszer, akár 3-4 órát dolgoztam" - Stankovic is méltatta a  gólszerzőt - Csakfoci.hu

fotó: http://fradi.hu

,,Nagy gratuláció illeti az ellenfelet, és persze a mi fiainkat is. Fontos, hogy ezeken a meccseken ne történjen sérülés, hiszen mindenkire szükség van, három sorozatban kell helyt állnunk. Besic nagyszerű munkát végzett, fantasztikus ember és fantasztikus sportember is egyben. Örülök, hogy közel fél órát tudott játszani a visszatérése alkalmával. A Csukaricski fiatal és tapasztalt játékosokból áll. Biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű dolgunk ellenük. Nem riadnak vissza semmitől, de mi vagyunk a Ferencváros, győznünk kell!”

A Ferencváros várhatja a hétfő esti MOL Magyar Kupa sorsolást, de már a következő mérkőzésre koncentrálnak a játékosok, mivel csütörtökön a Konferencia-Liga csoportkörében a szerb Cukaricki látogat az Üllői útra.