Dejan Stankovic: ,,Száz százalékban vállalom a felelősséget”

Mint arról korábban beszámoltunk, hogy a Paks együttese 2-0-ra legyőzte a Ferencvárost a MOL Magyar Kupa döntőjében, így a tolnai gárda a fennállásuk során először hodította el ezt a serleget.

fotó: MTI

A találkozót követően a Ferencváros vezetőedzője, Dejan Stankovic nyilatkozott az M4 Sportnak.


Dejan Stankovic, a Ferencvárosi TC vezetőedzője: ,,Először is gratulálni szeretnék a Paksnak és az edzőjüknek. Sok helyzetet hagytunk ki, de nem akarom elvenni a Paks érdemeit. Futottak, küzdöttek, megérdemelten győztek. Amikor elveszítesz egy meccset, akkor talán mindent elbuksz. Ilyen a futball, ilyen az élet. Ma sírunk, de egy nagyszerű szezon van mögöttünk: megnyertük a bajnoki címet, játszottunk Európában, továbbjutottunk a csoportból. Könnyű a meccs után okosnak lenni.” 

A fővárosi zöld-fehér együttesnek számtalan lehetősége volt a gólszerzésre, de valamiért egyszer sem tudták bevenni a Paks kapuját. A 45 éves szerb szakember elmondta, hogy vállalja a felelőségget az elveszített döntőért.

,,Úgy gondoltam, nem lehet probléma, hogy Abena a pályán maradt a sárga lapja után. Miután emberhátrányba került a Paks, masszívan védekezett a saját tizenhatosa előtt, egyszerűbb volt tíz a tíz ellen játszani. Száz százalékos felelősséget vállalok, én döntök a kezdőkről és a cserékről, nekem kell megtalálni a gólszerzés módját. Nagy köszönet a szurkolóknak, sajnálom, hogy nem tudtuk értük és a vezetőségért megnyerni a kupát. De ilyen az élet, ilyen a sport. A futball egyik legnagyobb szabálya az, ha kihagyod a helyzeteid, akkor azok megbosszulják magukat."

fotó: MTI

Dejan Stankovic ezt követően beszélt a szezon utolsó mérkőzéséről is, amely az Újpest elleni derbi lesz. A szakember szeretné, ha a csapata kiszolgálná a szurkolókat.

,,Azt azért ne felejtsük el, hogy egy pozitív szezonon vagyunk túl, domináltunk a bajnokságban, nemzetközi szinten is jól teljesítettünk. Úgy gondolom, hogy a Ferencváros az egy nagy klub, nagy történelemmel és szerintem nagy jövő előtt áll előtte. Szeretnénk maximálisan kiszolgálni a szurkolóinkat az Újpest elleni derbin. Nehéz mit mondani egy ilyen döntőt követően a játékosoknak, mivel én is voltam már ilyen helyzetben a pályafutásom során. Hagyom őket egy kicsit pihenni, feltöltődni ezek után."


A Ferencváros együttese vasárnap este az Újpest elleni derbin zárja majd le ezt a bajnokságot, valamint ezt az egész szezont.