Bravúrra készül a Mezőörs a MOL Magyar Kupában

A 2019/2020-as szezon után újra van megyei I. osztályú csapat a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében, ezúttal a Győr-Moson-Sopron vármegyei Mezőörs KSE. A kiscsapat eddig négy kört teljesített a kupában, de a játékosok szeretnének újabb nagy bravúrt bemutatni azzal, hogy a nyolcaddöntőt is sikerrel veszik.

fotó: Mezőörs KSE Hivatalos Facebook Oldala

A Mezőörs Községi Sportegyesületet 1953-ban alapították, az együttes jelenleg az első helyen áll a Győr-Moson-Sopron vármegyei bajnokságban, 11 győzelemmel, 1-1 döntetlennel és vereséggel. A csapat számára március 16-án folytatódik a bajnokság, a mezőörsiek edzőmérkőzésekkel készültek az idei első tétmeccsükre, amely a Vasas ellen lesz a MOL Magyar Kupában. Legutóbb a Pápai Perutz FC-t győzték le 5-1 arányban.

A MOL Magyar Kupában a mezőörsiek 6–1-re nyertek a Bőny SE otthonában, utána 5–0-ra legyőzték a Vép VSE gárdáját, ezt követte az NB3-as FC Nagykanizsával szemben elért 1–0-s siker. A nyolcaddöntőbe a szintén harmadosztályú Kaposvári Rákóczi kiejtésével jutott be a Mezőörs, az 1–1-es döntetlent követően tizenegyesekkel 5–3-ra győzött a szerdai rivális. A Mezőörs KSE az egyetlen vármegyei bajnokságban szereplő gárda, amely még versenyben van a kupában, ez azt is jelenti, hogy a mezőörsiek biztosították helyüket az országos Amatőr Kupa fináléjában.

fotó: Mezőörs KSE Hivatalos Facebook Oldala

Bohner Roland, a Mezőörs KSE vezetőedzője szerint a csapat elérte a kitűzött célt, de szeretnének egy újabb bravúrt elérni.

“Mondhatnám, hogy a célunkat már elértük, innentől örömfoci számunkra a kupasorozat. De én nem mondok ilyet! Tisztában vagyok az erőviszonyokkal, de úgy gondolom, szervezett játékkal, a közönségünk támogatásával igenis képesek vagyunk igencsak megnehezíteni még a Vasas dolgát is. Nem vagyok hajlandó lemondani a bravúr lehetőségéről. Egy megyei osztályú csapatnak már az hatalmas dolog, amit eddig elértünk. Mondtam is a játékosoknak, hogy éljék meg minden percét, mert óriási dolgokat élünk meg, ráadásul egy olyan szurkolótábor előtt, amilyen talán még sok NB2-es csapatnál sincs. Megyünk tovább előre, nem lassítunk és hiszünk benne, hogy még mindig van bennünk.” 

fotó: Mezőörs KSE Hivatalos Facebook Oldala

A Vasas idei szezonja eléggé rapszodikus, ha lehet így fogalmazni, hiszen a bajnokságban jelenleg csak a 3. helyen állnak, de csak 1 pont a lemaradásuk a 2. helyezett ETO FC Győrrel szemben. A MOL Magyar Kupa idei kiírásában egyelőre nyögvenyelősen jutottak el a nyolcaddöntőig, előbb a megyei I. osztályú Dunaharaszti MTK ellen sikerült továbbjutniuk 1-0-al, ahol többször is Jova Levente bravúrjai kellettek, majd az osztálytárs Gyirmótot győzték le hazai pályán 3-1-re.

fotó: Nemzeti Sport

Az angyalföldieknél ma debültál a kispadon Gera Zoltán, akit hétfőn neveztek ki vezetőedzőnek, miután a klub felbontotta Desits Szilárd szerződését.

fotó: Vasas FC

A Mezőörs KSE – Vasas FC MOL Magyar Kupa nyolcaddöntő ma délután 13:00-kor kezdődik a Mezőörs KSE Sporttelepén. A találkozót a Vasas Youtube-csatornája élőben fogja közvetíteni. A párharc egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén hosszabbítás vagy ha ott sincs döntés, akkor jönnek a 11-esek is.