Varga Barnabás: ,,Jól felkészültünk az EB-re”

A magyar válogatott már gőzerővel készül a holnap kezdődő németországi labdarúgó Európa-Bajnokságra, ahol majd a házigazda Németországgal, Skóciával és Svájccal kellesz megmérkőzni a csoportkörben.

fotó: MTI

A júniusi felkészülési mérkőzések vegyes eredményeket hoztak, mivel előbb Írországtól szenvedtünk 2-1-es vereséget Dublinban, majd pár nappal később magabiztos, 3-0-ás győzelmet arattunk Izrael válogatottjával szemben a debreceni Nagyerdei Stadionban.

A legutóbbi mérkőzésen a magyar válogatott legjobbja egyértelműen Varga Barnabás volt, aki két gólt szerzett, valamint kiosztott egy gólpasszt is. A 29 éves támadó a találkozót követően nyilatkozott a fradi.hu-nak, amelyben elmondta, hogy hiányolta a gólokat önmagától.

fotó: Nemzeti Sport

,,Nagyon örülök, hogy nyertünk, és két góllal zártam a mérkőzést. Jót tett az önbizalmamnak a fontos meccsek előtt. A legutóbbi meccseken sajnos nem találtam be, ami nem volt jó érzés. Egy csatár mindig azzal a céllal lép pályára, hogy gólt szerezzen. Hála az égnek nekem ez ma kétszer is sikerült. Tudtam, hogy előbb-utóbb jönni fog a gól. Nagyon éles volt ma a csapat, az Írország elleni vereség után szerettük volna kárpótolni a szurkolóinkat

Ezután szóba került a közelgő Európa-Bajnokság is. Szerinte a magyar nemzeti csapat készen áll a kontinenstorna rajtjára.

,,Remélem, hogy Svájc ellen ugyanígy folytatom. Jól felkészültünk az EB-re. Próbáljuk a maximumot nyújtani, és majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A főpróba jól sikerült. Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy az EB-meccseinken is eredményesek legyünk.” 

fotó: MTI