Varga Barnabás állapota stabil, de már nem léphet pályára az EB-n

Mint arról korábban beszámoltunk, a magyar labdarúgó válogatott a 100. percben született Csoboth Kevin gólnak köszönhetően 1-0-ra legyőzte Skóciát az Európa-Bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában. Marco Rossi legénysége így biztosan a csoport harmadik helyén zárt, amelynek köszönhetően van esély, hogy nemzeti csapatunk ott legyen majd az EB legjobb 16 csapata között.

fotó: Nemzeti Sport

A magyar drukkerek számára nem csak a drámai végjátékról marad majd emlékezetes ez a mérkőzés, hanem vélhetően Varga Barnabás sérülése is sok ember agyába beleégett.

Mint ismert, a találkozó 69. percében egy beívelést követően a kapujából kimozduló skót kapus kiütötte a labdát, majd mindenkit letarolt, aki az útjába került. A kapuból való kimozdulás egyik áldozata Varga Barnabás lett, akit arcon talált el Gunn kapus, majd a magyar támadó elveszítette az eszméletét, amelynek következtében elterült a földön.

fotó: Nemzeti Sport

A felvételeken is jól látható volt, hogy a 29 éves játékos magatehetetlenül feküdt a pályán, akin először a csapattársak, majd az orvosok is próbáltak segíteni, közben többen is megdöbbenve és könnyek közepette figyelte az eseményeket. Végül az orvosok egy hordágyon levitték a pályáról Varga Barnabást, akit azonnal egy stuttgarti kórházba szállítottak.

Az MLSZ tájékoztatása szerint, a csatár stabil állapotban van, viszont az arcában több csont is eltört a skót kapussal történt ütközést követően, így műtétet fognak rajta végrehajtani a német orvosok. Varga Barnabás az elmúlt éjszakát az egyik stuttgarti kórházban töltötte, ahol rendszeres megfigyelés alatt tartották. Ezzel lényegében biztossá vált, ha a magyar válogatott továbbjut a németországi Európa-Bajnokságon, akkor Varga Barnabás nem léphet majd pályára az egyenes kieséses szakaszban.

fotó: HVG

A találkozót követően a magyar válogatott játékosai egy Vargás mezzel, valamint egy Szentpéterfás sállal üzentek a korházi kezelésre szorult társuknak, akik már alig várják, hogy újra láthassák őt.

fotó: Nemzeti Sport

Az egész futballvilágot megdöbbentették a Varga Barnabással történtek, így többen üzentek a magyar támadónak. Közöttük volt a francia válogatott és az Atletico Madrid sztárja, Antonie Griezmann, az olasz transzferguru, Fabrizio Romano, de a csoportban rivális Németország válogatottja is jobbulást kívánt a magyar támadónak.

Varga Barnabás mind a három EB-csoportmeccsen kezdőként lépett a pályára, amelyeken egy gólt szerzett, méghozzá a Svájc elleni mérkőzésen.

fotó: UEFA