Legyőzte a magyar U17-es válogatott a bosnyákokat, így ott lesznek a mieink az elitkörben – Bosznia-Hercegovina – Magyarország 1-3 (0-1)

3-1-es győzelmet aratott Telkiben a magyar U17-es válogatott Bosznia-Hercegovina ellen az U17-es EB-selejtezők minitornájának 3. játéknapján. Jeremiás Gergő tanítványai ezúttal sokkal jobban sáfárkodtak a helyzetekkel, és a győzelemnek köszönhetően ott lesznek a fiatalok a jövő tavaszi elitkörben, ahol már az EB-re való kijutás lesz a tét.

fotó: http://mlsz.hu

A magyar válogatott számára egyszerű volt a képlet: ha győz, akkor ott van az elitkörben, viszont vereség esetén biztos kiesés következett volna, míg döntetlennél számolgatnunk kellett volna, mivel az öt legjobb csoportharmadik is bejuthatott az U17-es elitkörbe.

A mieink sokkal nagyobb veszélyt jelentettek a bosnyák kapura az első félidő nagyrészében, de a befejezéseknél mindig becsúszott egy kis hiba. A 33. percben viszont megtört a jég, mivel egy bal oldali támadást követően Kugyela fektetett el két embert, majd középre adta a labdát, amelyre kiválóan érkezett Mondovics Kevin, és 6 méterről a bosnyák kapuba fejelt. 0-1

fotó: http://mlsz.hu

A gól után feléledt a bosnyák válogatott, és az utolsó 10 percben akadt néhány komolyabb lehetősége is, de szerencsére jól zártak a mieink, így 1-0-ás magyar előnnyel mehettünk az öltözőbe.

A fordulást követően csak egy percet kellett várnunk az újabb magyar gólra, mivel Bolgár Botond beadására ismételten Mondovics Kevin érkezett, aki öt méterről nem hibázott. 0-2

fotó: http://mlsz.hu

A második gól után sokkal nagyobb kockázatot vállalt Bosznia-Hercegovina válogatottja, és a 61. percben egy remek átlövést követően sikerült szépítenie. A gólt Ignatkov szerezte. 1-2

Izgalmasra sikeredett az utolsó félóra, hiszen nagyon nyomtak a bosnyákok, viszont a magyar csapat igyekezett kontrákkal lezárni a találkozót.

A 78. percben ismét kettővel vezettünk, mivel labdát szereztünk a bosnyák 16-os környékén. A labdát a csereként beállt Barkóczi Barnabás kapta, aki éles szögből lőtt hatalmas gólt. A labda a kapufáról pattant a jobb alsóba. 1-3

fotó: http://mlsz.hu

A találkozó végéig már nem is történt semmi, mivel a magyarok remekül tartották a labdát, így 3-1-es győzelmet arattunk az utolsó EB-selejtezőn, aminek köszönhetően ott leszünk a jövő tavaszi elitkörön.

fotó: http://mlsz.hu

,,A tudatosság diadala volt a mai győzelem, hiszen végig tartottuk magunkat az előre elhatározott meccstervhez, és megérdemelt sikert arattunk.

Tudtam, hogy még egyszer nem fordulhat elő, ami a bolgárok ellen, és ha hozzuk az eltervezett játékot, akkor a gólok is jönni fognak. Teljesítettük a célunkat, továbbjutottunk a csoportból, de bízom benne, hogy az elitkörig hátralévő időszakban sokat tudunk fejlődni, és tavasszal megcélozhatjuk az Európa-bajnoki részvétel kiharcolását.”mondta a találkozót követően Jeremiás Gergő, az U17-es magyar válogatott szövetségi edzője.

A csoport másik mérkőzésén Andorra – Bulgária mérkőzést rendeztek, ahol a bolgárok 2-1-es győzelmet arattak, így csoportelsőként jutottak az elitkörben, míg a mieink a második helyen végeztek a csoportban.

Az UEFA majd december elején készíti el az U17-es elitkör sorsolását.