Gracenote elemzés: 80 százalék esélyünk van arra, hogy egyenes ágon kijussunk az EB-re

A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint az Európa-bajnoki selejtezők júniusi mérkőzései előtt a magyar labdarúgó-válogatottnak 80 százalék esélye van arra, hogy egyenes ágon kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

A cég legutóbb a kvalifikációs sorozat márciusi rajta előtt hozta nyilvánosságra az előrejelzését, akkor Marco Rossi együttesének 74 százalék esélye volt, ez pedig tovább nőtt a bolgárok felett aratott 3-0-s hazai sikert követően.
 A Gracenote-elemzés alapján hat csapat Eb-részvétele szinte már biztos: a két mérkőzés után százszázalékos svájciak, portugálok és franciák 98, az angolok és a belgák 97, míg a magyarokkal azonos csoportban szereplő, éllovas szerbek 96 százalékos valószínűséggel ott lesznek a németországi Eb-n.
Az első esélylatolgatáshoz képest a legnagyobb ugrást a skót válogatott érte el, amelynek sikerére előzetesen 42 százalékot jósoltak, azonban a ciprusiak és a spanyolok legyőzését követően ez a szám felment 73 százalékra.
A G csoportban szereplő magyar válogatott szombaton Montenegróban lép pályára, három nappal később pedig a litvánokat fogadja a Puskás Arénában.
A németek házigazdaként automatikusan résztvevői a 2024-es Európa-bajnokságnak, a tíz selejtezőcsoportból az első két-két válogatott egyesen ágon kijut, a fennmaradó három hely pedig pótselejtezőn talál gazdára.

Forrás: www.mti.hu