Cosimo Inguscio: „Aki ikszre játszik, az szinte biztosan veszít!”

 Fotó: https://twitter.com/MLSZhivatalos

„Aki ikszre játszik, az szinte biztosan veszít! Meg kell tennünk az utolsó lépést, hogy aztán derűsen térhessünk haza, Montenegró ellen pedig igazi örömfocit játszhassunk: több mint hatvanezer néző előtt, az elképzelhető legjobb hangulatban!” – mondta az M4 Sportnak adott interjújában az olasz szakember, aki még 2012-ben, a Budapest Honvédnál csatlakozott Marco Rossi, a válogatott jelenlegi szövetségi kapitányának stábjához.
A beszélgetés során Inguscio elárulta, hogy Rossival a szakmai kapcsolat mellett mára már szinte családivá vált a viszonyuk, hiszen „már több időt töltöttünk egymással, mint ki-ki a saját feleségével”, ez pedig a munkában is meglátszik.
Cosimo Inguscio arról is beszélt az interjúban, milyen feladataik voltak, amikor a válogatotthoz kerültek, de felidézte egyik legszebb emlékét, az Izland elleni sorsdöntő Európa-bajnoki pótselejtezőt, amelyen ő ült a kispadon, mivel Marco Rossi koronavírusos lett.
A szakember kiemelte a szurkolók szerepét, akiket az évek alatt sikerült maguk mellé állítaniuk, olyannyira, hogy ma már a „Puskás Aréna sem mindig elég a befogadásukra”.    

Forrás: http://www.mti.hu