Vancsa Zalán duplázott, míg csapata bejutott a rájátszásba

Tegnap este a belga másodosztály (Challenger Pro League) alapszakaszának utolsó fordulóját rendezték, ahol a Vancsa Zalánt is a soraiban tudó, és jelenleg a feljutásért küzdő Lommel SK együttese a középmezőnyben szereplő SK Waasland-Beverent fogadta hazai pályán.

fotó: Lommel SK

A 19 éves magyar válogatott támadó jól kezdte a mérkőzést, hiszen a 4. percben megszerezte a vezetést csapatának, méghozzá egy szemfüles gólnak köszönhetően.

A korábban az Újpestben is megforduló Kylian Hazardot is foglalkoztató Beveren ugyan a második félidő elején egyenlített, de újabb két perccel később megint a hazaiak szereztek vezetést. (Egyes források Sheldon Bateau öngóljának jegyzik a találatot, de a Lommel hivatalos oldalán Vancsa Zalán neve van megemlítve gólszerzőként)

A találkozó utolsó szakaszában Arthur de Oliveira Sales révén mégegyszer betalált a Lommel, így zöld-fehér együttes 3-1-re megnyerte a találkozót, amelynek köszönhetően a belga másodosztályú bajnokság alapszakaszának 4. helyén végzett. Vancsa Zalán tevékenyen kivette a részét csapata remekléséből, hiszen 12 gólt szerzett, valamint kiosztott 5 gólpasszt is.

fotó: Lommel SK

A feljutásért még harcban lévő Lommel majd a Zulte-Waregem ellen kezdi meg a rájátszás küzdelmeit.