Szoboszlai Dominik csapattársa lehet Kerkez Milos – sajtóhír

Egyre gyakrabban lehet hallani Kerkez Milos nevét az angol és a nemzetközi sportsajtóban, a téma legtöbbször pedig a játékos esetleges nyári klubváltása. A 20 éves magyar válogatott balhátvédet korábban kapcsolatba hozták már a Chelseavel és Manchester Uniteddel, de Fabrizio Romano szerint az angol együttesek mellett német és olasz élvonalbeli klubok is érdeklődik Kerkez Milos iránt. A legújabb hírek szerint a Liverpool együttese is szóba jöhet majd a nyáron a játékosnál.

fotó: Getty Images

Mint az már ismert, hogy a szezon végén távozik a Liverpool FC kispadjáról Jürgen Klopp, aki gyakorlatilag 9 év alatt mindent megnyert a vörösökkel. Sokáig úgy tűnt, hogy a német Bayer Leverkusent irányító Xabi Alonso lehet Klopp utódja, de ő nem olyan régen jelentette be, hogy marad a gyógyszergyáriaknál, és a nemzetközi sportsajtó szerint az elsőszámú jelölt a Pool kispadjára a portugál Sportingot irányító Ruben Amorim lett. Ha valóban a 39 éves portugál szakember érkezik az Anfield Roadra, akkor a saját képére szeretné formálni a csapatot, és szeretne olyan labdarúgókat igazolni a nyáron, akik megfelelően illenek az ő rendszerébe.

fotó: Getty Images

A TeamTalk nevű portál szerint három pozícióra szerződtetne Amorim, szeretne egy baloldali szárnyvédőt, egy középhátvédet és jobbszélsőt.

A balhátvéd pozícióban jelenleg a skót Andrew Robertson és a görög Kostas Tsimikas van a Liverpool együttesénél. Robertson már túl van a 30-on, de még képes klasszis teljesítményt nyújtani a védelem bal oldalán, ám ő közel van a pályafutása végéhez, míg Tsimikas nem számít stabil kezdőnek, és nem tudná segíteni a támadásokat az Amorim féle rendszerben.

A jelöltek között ott van a szintén Premier Leagueben szereplő Wolverhampton algériai balhátvédje, Ait Nouri, valamint a Bournemouth magyarja, Kerkez Milos is. Állítólag Jürgen Klopp már beajánlotta a vezetőknek a 22 éves algériai játékost.

A portál szerint Kerkez Milos fantasztikus igazolás lenne a Liverpool számára, hiszen minden olyan adottsággal rendelkezik, amely szükséges ehhez a pozícióhoz. Megjegyzik, hogy a magyar játékos korábban a holland AZ Alkmaarban rengeteget ment előre és segítette a támadásokat, és folyamatos veszélyt jelentett a beadásaival, lövéseivel, vagy gólpasszaival, ez az előre játék pedig a Premier League-ben is megmaradt, de a Bournemouth csapatánál többször húzódik a középpályára.

fotó: AFP

Ha valóban a Marsey-parti együttesbe igazol Kerkez Milos, akkor Szoboszlai Dominik csapattársa lehet, akivel nagyon jó viszonyt ápol, és a beilleszkedéssel sem lenne gondja.

,,Kerkez progresszív tulajdonságai és hatékony nyomásgyakorlása olyan minőséget jelent a labdás játéknál, amivel a jelenlegi balhátvédek nem rendelkeznek a Liverpoolnál. Az, hogy rendelkezik már tapasztalattal a Premier League-ben, szintén bónusz, mivel nem hogy csak játszott szinte az összes PL-csapat ellen, hanem jól is teljesített ellenük.” írja a portál a magyar játékosról.

fotó: Getty Images

A középhátvéd pozícióba az olasz Bolognat erősító Riccardo Calafiori és a holland Feyenoordban futballozó David Hancko is ott lehet a kiszemeltek között, de a csapat nyári nagy fogása az a West Ham United ghánai jobbszélsője, Mohamed Kudus lehet, aki valósággal berobbant Angliába.

fotó: Sky Sports

Kerkez Milos tavaly nyáron 17,8 millió euróért igazolt a Bournemouth csapatához a holland AZ Alkmaartól. A magyar védő hamar a szurkolók kedvence lett az agresszivtásának köszönhetően. A 20 éves magyar balhátvéd eddig 28 tétmérkőzésen kapott szerepet, amelyeken egy gólpasszt osztott ki. Bárki is szeretné majd a jövőben megszerezni Kerkez Milost, annak vélhetően mélyen a zsebébe kellesz nyúlnia, hiszen 2028 nyaráig szerződése van a Bournemouthnál, és a cseresznyéseknek becézett klub akár 40-50 millió eurót is elkérhet az 14x-es magyar válogatott labdarúgóért.

fotó: Nemzeti Sport