Szalai Gábor: „Úgy éreztem, hogy tényleg akarnak engem”

Mint arról a mai nap folyamán beszámoltunk, a svájci élvonalbeli Lausanne együttesében folytatja pályafutását az NB1-es Kecskeméti TE saját nevelésű 23 éves középhátvédje, Szalai Gábor. A játékos 2028 nyaráig kötelezte el magát a svájci klubban.

fotó: Center Sport

Szalai elmondta, hogy egy magyar válogatott játékos is segített neki a döntésében.

,,Először elmentem Lausanne-ba, megcsináltam az orvosi dolgokat, és megmutatták a létesítményeket. Aztán éjszaka megérkeztem Spanyolországba. A fogadtatásom a srácok részéről nagyon kedves volt és már beszéltem az edzőnkkel is. Az első benyomásaim nagyon jók. Ma reggel pedig már a többiekkel edzettem. Nagyon izgatottan várom, hogy pályára lépjek, és megmutassam magam a csapatnak és a szurkolóknak is. Hallottam már korábban is a Lausanne-ról. Megkérdeztem a csapattársaimat a válogatottból, Bolla Bendegúz (Servette FC futballistája) azt mondta, hogy a város egy jó hely, és kimondottan a játékosok fejlesztése a cél a csapatnál. És pedig úgy éreztem, hogy a Lausanne tényleg akar engem. Szóval ez volt a kulcs a döntésemben.” – mondta Szalai Gábor.

fotó: FC Lausanne-Sport

A 23 éves magyar válogatott kerettag védő túl van új csapata első edzésén is, ráadásul a spanyol másodosztályban szereplő Andorra FC elleni felkészülési mérkőzésen már be is mutatkozhat.