Sigér Dávid a Sepsiszentgyörgyhöz igazolt

Az OTP Bank Liga NB1-ben szereplő Fehérvár FC egy hivatalos közleményben bejelentette, hogy fél évet követően közös megegyezéssel távozik a klubtól Sigér Dávid, akinek már meg is van az új klubja, hiszen a román élvonalban szereplő Sepsi OSK elnöke, Diószegi László bejelentette a játékos érkezését. Az erdélyi csapat vezetője a hivatalos közösségi oldalára kitett posztban írta le, hogy csatlakozik a csapatukhoz a rutinos játékos, valamint arról is beszámolt, hogy további három játékos szerződtetését tervezik az idei nyár folyamán.

fotó: Fehérvár FC

A 33 éves játékos még februárban igazolt a Vidihez, méghozzá a Ferencváros együttesétől, majd a tavasz folyamán alapembere volt a fehérváriaknak, hiszen összesen 14 NB1-es mérkőzésen lépett pályára. Sigér Dávid először fog áll légiósnak, hiszen korábban Debrecenben, Mezőkövesden és Balmazújvárosban szerepelt a fentebb említett csapatok mellett.

fotó: Fehérvár FC

A Sepsi OSK a legutóbbi szezonban a román élvonalbeli bajnokság 5. helyén végzett, amelynek köszönhetően nem indulhatnak a következő szezonban egyetlen európai kupasorozatban sem. A csapat jelenlegi vezetőedzője az a Bernd Storck, aki korábban már irányította a magyar labdarúgó válogatottat is.

Sigér Dávid nem egyedüli magyar játékosként lesz a székelyföldi csapatnál, mivel Varga Kevin és Kecskés Ákos személyében két magyar válogatott játékos is a keret tagja.